Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
Assortiment fotos 12

Proef onze Tagatesse - jouw ideale suikervervanger voor een bewuste levensstijl, speciaal ontworpen voor diabetici of mensen die suiker willen vermijden.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
Assortiment fotos 2

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici. Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Glutenvrij
Label glutevrij
Assortiment fotos 15

Genieten zonder compromissen van ons Glutenvrij assortiment, speciaal ontworpen voor mensen met een glutenintolerantie, glutenallergie, glutensensitiviteit (NCGS) en coeliakie.. Gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, kamut en spelt, kan bij vele mensen leiden tot vervelende ongemakken.

Minder suikers
Label minder Suikers
Assortiment fotos 22

Wat maakt onze 'Minder suikers' producten nog bijzonderder? Ze hebben een lagere caloriewaarde, waardoor je kunt genieten van de vertrouwde smaak zonder compromissen te sluiten over je gezondheidsdoelen. Onze 'Minder suikers' producten bevatten maximum van 5g per 100g en hebben slechts beperkte invloed op de bloedsuikerspiegel dankzij hun lage glycemische index, wat gunstig is voor een gezonde levensstijl met minder suikers.

Vegan
Label vegan
Assortiment fotos 20

Damhert biedt een uitgebreid assortiment aan plantbased droge producten, waaronder koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer maar ook 100% plantbased vleesvervangers, kazen en charcuterie. Deze zijn op basis van tarwe-eiwitten met beperkt gebruik van soja, verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bevatten ze 0% cholesterol. De meeste zijn suikerarm en rijk aan vezels en eiwitten.

Lactose vrij
Label lactosevrij
Assortiment fotos 19

Bij Damhert begrijpen we de nadelen en ongemakken van lactose-intolerantie en willen we een zorgeloze oplossing bieden. Ons Lactosevrij gamma voldoet aan strikte normen, namelijk minder dan 0,1 gram lactose per 100g. Deze producten sluiten niet alleen lactose-intolerantie uit, maar zijn vaak ook glutenvrij en vegan. Het is van cruciaal belang om lactosevrije alternatieven te hebben, en Damhert staat klaar om jou te voorzien van een gevarieerd aanbod aan chocolade, ontbijtproducten, koeken en pasta's.

Régime
Label regime
Assortiment fotos 25

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, waaronder een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en hoge bloeddruk. Daarnaast kan het leiden tot gewrichtsproblemen zoals artrose, slaapstoornissen zoals slaapapneu, en psychologische impact, waaronder een verminderd zelfbeeld en depressie. Het Régime gamma van Damhert is ontwikkeld om gewichtsbeheersing te ondersteunen en gezonde keuzes te bevorderen.

FODMAP
Swoosh fodmap
Assortiment fotos 26

Bij Damhert bieden we een ruim assortiment functionele voeding, zoals o.a. ons glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fibre fit en biologisch gamma, om in te spelen op de noden van de consument. Veel van onze producten zijn namelijk ook geschikt voor een FODMAP-arm dieet in de strengste fase (de eliminatiefase).

Wellbeing
Label wellbeing
Assortiment fotos 7

Ons Wellbeing gamma biedt oplossingen voor diverse gezondheidsdoelen zoals ondersteuning voor een gezonde spijsvertering, stimulatie van collageenproductie, energieboost of detox: in dit assortiment staat welzijn centraal, jouw toevluchtsoord in een tijdperk van onvermijdelijke snelheid en stress.

Bio
Label bio Food
Assortiment fotos 17

Onze Biofood producten worden op 100% gecontroleerde biologische wijze geteeld, waardoor je met een gerust hart kan genieten. Bovendien voldoen al onze producten aan het Europese EU-keurmerk, wat een garantie is voor de hoogste biologische standaarden. Ook worden wij jaarlijks bio-gecertificeerd, waardoor we zekerheid bieden over de kwaliteit en veiligheid.

Keto
Label keto
Assortiment fotos 24

Damhert, als pionier in gezondheidsvoeding, biedt dit innovatief keto-assortiment aan. Onze keto-producten zijn niet alleen geschikt voor degenen die om gezondheidsredenen koolhydraatarm moeten eten, maar ook voor degenen die een ketogene levensstijl omarmen. De koolhydraatwaarden van de polyolen in onze producten hoeven niet te worden meegeteld in de koolhydraatberekening, waardoor ze ideaal zijn voor keto-enthousiastelingen.

Low carb
Label low Carb
Assortiment fotos 14

Ons Low Carb gamma is perfect voor wie bewust koolhydraten wil vermijden en beperken. Onze low carb producten passen in een koolhydraatbeperkt dieet, geschikt voor mensen met (pre)diabetes, obesitas, of degenen die een gezonde levensstijl en gewichtsverlies nastreven.

Puur fruit
Label piir Fruit
Assortiment fotos 4

Ons Puur Fruit assortiment bestaat uit heerlijke broodbeleg waar geen extra suiker aan is toegevoegd. Onze confituren en siroop bevatten uitsluitend de natuurlijke suikers die van nature aanwezig zijn in fruit, waardoor ze puur uit fruit bestaan.
Naast deze verleidelijke confituren en siroop omvat dit gamma ook een en peperkoek gezoet met fructose, een natuurlijke suiker afkomstig uit fruit. Naast de smaakvolle ervaring biedt Damhert Puur Fruit ook gezondheidsvoordelen. Het verminderen van toegevoegde suikers in je dieet kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 (komt voort uit een combinatie van genetische aanleg en levensstijlfactoren), prediabetes, overgewicht,.. en het handhaven van een gezonder gewicht.

Zoutarm
Label zoutarm
Assortiment fotos 3

In ons Zoutarm gamma bieden we een breed scala aan producten met een verlaagd zoutgehalte én vrij van kalium.. Kiezen voor minder zout betekent niet alleen zorg dragen voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. Een zoutarm dieet is gunstig voor verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het hart en de nieren. Dit gamma is ook perfect geschikt voor personen met diabetesgerelateerde nierziekte.

Vezelrijk
Label vezelrijk
Assortiment fotos 5

Dit gamma is speciaal ontworpen om niet alleen je spijsvertering te ondersteunen en een langdurig verzadigd gevoel te geven, maar ook om bij te dragen aan de preventie van bepaalde gezondheidsproblemen. Vezels zijn essentiële voedingsstoffen die een rol spelen bij het voorkomen van aandoeningen zoals constipatie, prikkelbare darm syndroom (IBS), en zelfs het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Vegetarisch
Label veggie
Assortiment fotos 21

We begrijpen dat flexitariërs vaak op zoek zijn naar gevarieerde en voedzame opties die voldoen aan hun wensen voor een meer plantaardig dieet. Ons hele Damhert gamma is 100% vegetarisch (Dit betekent dat het geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat). We halen onze inspiratie uit het beste van de natuur en streven ernaar heerlijke producten te bieden die het welzijn van mens, dier en natuur bevorderen.

Traditional
Label traditional
Assortiment fotos 18

Maak een reis terug in de tijd met ons Traditional gamma, waar we je vertrouwde klassiekers aanbieden. Onze Traditional producten zijn ambachtelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en bieden authentieke smaken die je doen denken aan de goede oude tijd. Van heerlijke honing tot smaakvolle koeken en sesambars, Traditional brengt je de nostalgische smaak van puur genieten, rechtstreeks van bij ons.

Delaan
Label delaan
Assortiment fotos 10

Proef de ambachtelijke smaken van Delaan - meesterlijk gecreëerde sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965.

Fit Food
Label fit Food
Assortiment fotos 23

Ons Fit Food assortiment biedt een selectie van gedroogde exotische vruchten en zaden die jouw vitaliteit een boost geven. Deze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om jou fit te houden, aangezien ze rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het verhogen van je energieniveau en het bevorderen van een gezonde darmflora.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout

Intermittent fasting: een nieuw fenomeen bij Damhert!

Nieuwe diëten duiken bijna wekelijks op. De nieuwste trend binnen afvaldiëten is intermittent fasting. Dit betekent ‘afwisselend vasten’. De bedoeling is simpel: om de zoveel uur wordt er gevast en vervolgens volgt er een periode waarin men wel mag eten.

I Stock 1307574608

16/8

De populairste versie van dit dieet is het 16/8 urenschema. 16 Van de 24 uur breng je vastend door, de overige 8 uur mag er wel gegeten worden. De meeste mensen beginnen hun ‘eetfase’ om 12:00 ’s middags en beëindigen deze om 20:00. Dit wordt als het meest normale eetschema gezien, omdat ’s middags en ’s avonds samen lunchen en dineren mogelijk blijft.

Er zijn verschillende voedingscomponenten die kunnen helpen met een verhoging van het verzadigingsgevoel, namelijk: vezels, eiwitten en vetten. De Damhert Slim High Protein maaltijdrepen, het Damhert Vezelrijk gamma en de Biofood zaden, pitten en noten zijn hierbij geschikt.

5:2

Een tweede vorm is een versie waarbij er niet ‘echt’ gevast wordt, maar er een duidelijke limiet is op het aantal kcal dat gegeten mag worden. Dit is het 5:2 dieet. Bij dit dieet worden er 5 dagen in de week normaal gegeten en 2 dagen mogen er maximaal 500-600 kcal gegeten worden. Deze twee dagen in de week volgen elkaar niet op, er moet minstens 1 ‘normale’ dag tussen liggen. Ook hier kunnen de Damhert maaltijdrepen of maaltijdshakes uit het Slim gamma van pas komen, wanneer men moet minderen in het aantal kilocalorieën. Ze vervangen namelijk een hele maaltijd door een beperkter aantal kilocalorieën! Ook producten die laag zijn in kcal, maar waar men wel snel verzadigd door is (Vezelrijk en Low Carb gamma) zijn geschikt.

24 uur vasten

Bij de laatste variant – en misschien wel de meest extreme – worden er 1 à 2 dagen per week ingepland waarbij er 24 uur lang niets gegeten wordt. Ook hier mogen deze twee dagen waarop men vast elkaar niet opvolgen. De dagen dat er normaal gegeten wordt, mogen de ingenomen kcal de (berekende) behoefte niet overschrijden. Een hele dag niet eten brengt een aantal lichamelijke veranderingen met zich mee. Om deze 24 uur goed door te komen, kiest men de dagen ervoor best voedingsmiddelen met een goede voedingsstoffensamenstelling. Wat bedoelen we hiermee? Voedingsmiddelen die zorgen voor een ‘boost’ zoals onze producten uit het hele Fit Food gamma, Biofood gamma, het Vezelrijk gamma en het Vegan/Veggie gamma. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol vitaminen en mineralen waar je lichaam naar verlangt en nodig heeft.

Waarom werkt het?

Een lagere energieopname dan het energieverbruik zorgt ervoor dat men afvalt. Zo simpel is het in theorie, maar niet in praktijk. Veel mensen vinden afvallen moeilijk, hetzij omdat de verleiding te groot is, hetzij omdat het resultaat gering is en de motivatie om vol te houden stilaan verdwijnt. Er zijn ontelbare redenen waarom een dieet voor een bepaalde persoon niet werkt. Het feit dat er bij het intermittent fasting gedurende 8 uur in plaats van 12 uur gegeten mag worden, zorgt er bijna automatisch voor dat de kcal-inname lager ligt (tenzij men zich in deze 8 uur gaat volproppen!). De maaltijden liggen in de eetfase veel dichter bij elkaar, waardoor het verzadigingsgevoel meer aanwezig is. Wanneer er sneller positieve resultaten optreden (bijvoorbeeld gewichtsverlies), is de motivatie veel groter om de voedingsaanpassing vol te houden. Bij het 5:2 dieet en het 24 uurs vasten, is er op een week tijd een aanzienlijke vermindering van het aantal kcal die worden opgenomen. Hierdoor zal er dus ook gewichtsverlies optreden.

Aandachtspunten

Het effect van intermittent fasting is in praktijk bewezen. Gewichtsverlies door vermindering van de vetmassa is een van de positieve effecten ervan. Er moet echter wel rekening gehouden worden met een verhoogd hongergevoel in het begin. Indien het dieet volgehouden wordt, verbetert dit wel aangezien het lichaam zich aanpast aan de nieuwe voedingsgewoonten.

Wanneer men stopt met dit dieet zodra het gewenste gewicht bereikt is, is het voorlopig niet duidelijk of het gewicht behouden wordt. Wanneer men terug ‘normaal’ gaat eten zoals ervoor en er toen meer kcal opgenomen werden dan tijdens het intermittent fasten, is het goed mogelijk dat men terug gaat bijkomen.

Quality over quantity

Hoewel de focus harder ligt op ‘wanneer men eet’ in plaats van ‘wat men eet’ en ‘hoeveel men eet’, is de keuze voor gezonde voedingsmiddelen nog steeds belangrijk. Daar kan Damhert uiteraard bij helpen, als uw partner voor gezonde voeding. Bij dit dieet ligt de focus niet op één maar op alle gamma’s van Damhert

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe producten, promoties en meer.

Je hebt je succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!