Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
6

Gebak, ijs, pudding, koekjes... We all love sweet! Maar wat als je gezonder wilt leven? Als je gewicht wilt verliezen? Of als je aan diabetes lijdt? Dan is het zoetmiddelengamma van Damhert iets voor jou, want dankzij deze producten kan je volop genieten van zoet zonder zonde!

Keto
Label keto
17

Een ketogeen dieet is een streng dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en een verhoogde vetinname. Dit gamma van confituren en koekjes zijn low carb omdat de koolhydraatwaarden van de polyolen niet moeten meegeteld worden in de koolhydraatberekening. Want het lichaam verteert deze polyolen niet.

Bio
Label bio Food
23

De “Biofood” producten worden op gecontroleerde biologische wijze geteeld. Van een afgebakken broodje warm uit de oven bij het ontbijt, tot een knabbelnootje om de dag in schoonheid mee af te sluiten: bij ons vind je (h)eerlijke biologische producten voor iedere gelegenheid. Want bio, dat is nu eenmaal beter!

Vegane producten
Label vegan
22

Ben je een veganist? Damhert biedt je de keuze uit een ruim assortiment volledig vegan producten. Van vleesvervangers, tot koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer. Onze vleesvervangers zijn 100 % plantaardig, op basis tarwe-eiwitten en beperkt gebruik van soja. Ze zijn verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bovendien bevatten ze 0% cholesterol.

Low carb
Label low Carb
16

Het koolhydraatarme (low carb) gamma staat volledig in het teken van zoveel mogelijk koolhydraten vermijden en beperken.

Glutenvrij
Label glutevrij
15

Damhert laat je genieten van jouw vertrouwde producten, met een glutenvrije twist: van pasta, koekjes tot broodproducten. Ook combineren wij glutenvrij ook vaak met de claims lactosevrij, vegan, allergenenvrij en zelfs suikervrij. Wij behalen ook ieder jaar ons glutenvrij certificaat voor de producten. Dus met Damhert ben je zeker dat je de hele dag door kwaliteitsvol glutenvrij kan smullen.

Lactose vrij
Label lactosevrij
5

Kan jouw lichaam lactose moeilijk verteren? Damhert kan je een compleet lactosevrij gamma aanbieden, zodat deze suiker van nature aanwezig in dierlijke melk vermeden kan worden.
Alle lactosevrije Damhert producten voldoen aan de norm van minder dan 0,1 gram lactose per 100g, en de meeste kunnen ook nog eens andere intolerantie zoals gluten uitsluiten.

Puur fruit
Label piir Fruit
7

Puur fruit is een assortiment van broodbeleg, waaraan geen extra suiker is toegevoegd. Deze confituren en siroop bevatten enkel de natuurlijke suikers die aanwezig zijn in fruit. Hierdoor bestaan deze puur uit fruit.
Ook bevat dit gamma een vanillewafeltje en peperkoek gezoet met fructose (suiker uit fruit). Ontdek op deze pagina alle smaken van onze puur fruit confituren en de andere producten.

Wellbeing
Label wellbeing
3

Het is een must om af en toe wat stoom af te laten in een tijdperk waar snelheid en stress niet weg te denken zijn. In het Wellbeing assortiment van Damhert vind je een uitgebreid aanbod van heerlijke kruideninfusies, energie shots, plantaardige voedingssupplementen en ambachtelijke kruidensiropen. Een verantwoorde manier om te ontspannen en te genieten, want de natuur is krachtiger dan je denkt.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
1

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici.
Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Traditional
Label traditional
4

Ga terug in de tijd met het Traditional gamma van Damhert. In dit gamma biedt Damhert ook vertrouwde klassiekers aan, artisanaal bereide producten met natuurlijke ingrediënten en authentieke smaken. Traditional is een assortiment van honing tot koeken en sesambars. Geniet van hun nostalgische smaak, lekker van bij ons.

Vegetarisch
Label veggie
21

Vegetarische voeding is voeding waar niets in zit van een gedood dier. Dit betekent dat het geen geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat. Ben je een vegetariër of flexitariër? Dan ben je bij Damhert op het juiste adres, want wij handelen uit respect voor mens, dier en milieu. Met Damhert kan je altijd bewust en kwaliteitsvol genieten.

Delaan
Label delaan
9

De sauzen van Delaan, ambachtelijke sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965. Ontdek onze ambachtelijke mayonaise, tartaarsaus, cocktailsaus en mosterd. Ambachtelijk bereide sauzen op basis van 100% maïsolie, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Uitstekend bij visschotels, koude gerechten, kortom: al jouw gerechten!

Vezelrijk
Label vezelrijk
14

Vezels zijn belangrijke voedingsstoffen en dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Ze geven je bovendien een verzadigd gevoel na het eten. Het Damhert Fibre Fit granen en zaden gamma geeft je extra energie waardoor je minder snel zin krijgt in een ongezonde snack.

Zoutarm
Label zoutarm
Zonder titel 512 x 600 px 622 x 510 px 622 x 490 px

Een zoutarm menu voorgeschoteld gekregen van jouw huisdokter of let je gewoon preventief graag wat op jouw dagelijkse zoutinname? Damhert helpt je op weg! Een zoutarm dieet hoeft zeker geen straf te zijn. In dit gamma vind je al de producten met een verlaagd zoutgehalte. Samen oud met minder zout!

Fit Food
Label fit Food
13

Fit Food is een gamma van gedroogd exotisch fruit en zaden die biologisch zijn gekweekt. Deze producten zullen je fit houden, omdat ze vitaminen, mineralen en vezels bevatten. Deze voedingsmiddelen zijn belangrijk voor het lichaam, want ze verhogen jouw energieniveau en bevorderen de darmflora. Ontdek op deze pagina onze Fit food producten en voel de energie!

Minder suikers
Label minder Suikers
12

De Damhert 'Minder suikers' producten bevatten enkel van nature aanwezige suikers. Ze krijgen hun heerlijke zoete smaak dankzij het polyol maltitol. Deze suikervervangers hebben weinig of geen invloed op de suikerspiegel (glycemische index). Damhert biedt je jouw vertrouwde producten aan, maar met een betere samenstelling én lagere caloriewaarde zodat ook jij met minder suikers kan genieten.

Regime
Label regime
20

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Damhert Régime is een proteïnerijk dieet bestaande uit heerlijke maaltijdshakes en -repen. Met dit gamma is er voor iedereen een passend alternatief ter vervanging van de reguliere maaltijd.

ECO Wash
Label ecowash
2

Als pionier binnen de functionele voedingssector neemt Damhert Nutrition de volgende grote stap naar een beter milieu en een gezondere levensstijl. Vanaf nu is jouw vertrouwde Damhert kwaliteit ook in schoonmaakmiddelen verkrijgbaar, die volledig dierenproefvrij zijn.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout

Intermittent fasting: een nieuw fenomeen bij Damhert!

Nieuwe diëten duiken bijna wekelijks op. De nieuwste trend binnen afvaldiëten is intermittent fasting. Dit betekent ‘afwisselend vasten’. De bedoeling is simpel: om de zoveel uur wordt er gevast en vervolgens volgt er een periode waarin men wel mag eten.

I Stock 1307574608

16/8

De populairste versie van dit dieet is het 16/8 urenschema. 16 Van de 24 uur breng je vastend door, de overige 8 uur mag er wel gegeten worden. De meeste mensen beginnen hun ‘eetfase’ om 12:00 ’s middags en beëindigen deze om 20:00. Dit wordt als het meest normale eetschema gezien, omdat ’s middags en ’s avonds samen lunchen en dineren mogelijk blijft.

Er zijn verschillende voedingscomponenten die kunnen helpen met een verhoging van het verzadigingsgevoel, namelijk: vezels, eiwitten en vetten. De Damhert Slim High Protein maaltijdrepen, het Damhert Vezelrijk gamma en de Biofood zaden, pitten en noten zijn hierbij geschikt.

5:2

Een tweede vorm is een versie waarbij er niet ‘echt’ gevast wordt, maar er een duidelijke limiet is op het aantal kcal dat gegeten mag worden. Dit is het 5:2 dieet. Bij dit dieet worden er 5 dagen in de week normaal gegeten en 2 dagen mogen er maximaal 500-600 kcal gegeten worden. Deze twee dagen in de week volgen elkaar niet op, er moet minstens 1 ‘normale’ dag tussen liggen. Ook hier kunnen de Damhert maaltijdrepen of maaltijdshakes uit het Slim gamma van pas komen, wanneer men moet minderen in het aantal kilocalorieën. Ze vervangen namelijk een hele maaltijd door een beperkter aantal kilocalorieën! Ook producten die laag zijn in kcal, maar waar men wel snel verzadigd door is (Vezelrijk en Low Carb gamma) zijn geschikt.

24 uur vasten

Bij de laatste variant – en misschien wel de meest extreme – worden er 1 à 2 dagen per week ingepland waarbij er 24 uur lang niets gegeten wordt. Ook hier mogen deze twee dagen waarop men vast elkaar niet opvolgen. De dagen dat er normaal gegeten wordt, mogen de ingenomen kcal de (berekende) behoefte niet overschrijden. Een hele dag niet eten brengt een aantal lichamelijke veranderingen met zich mee. Om deze 24 uur goed door te komen, kiest men de dagen ervoor best voedingsmiddelen met een goede voedingsstoffensamenstelling. Wat bedoelen we hiermee? Voedingsmiddelen die zorgen voor een ‘boost’ zoals onze producten uit het hele Fit Food gamma, Biofood gamma, het Vezelrijk gamma en het Vegan/Veggie gamma. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol vitaminen en mineralen waar je lichaam naar verlangt en nodig heeft.

Waarom werkt het?

Een lagere energieopname dan het energieverbruik zorgt ervoor dat men afvalt. Zo simpel is het in theorie, maar niet in praktijk. Veel mensen vinden afvallen moeilijk, hetzij omdat de verleiding te groot is, hetzij omdat het resultaat gering is en de motivatie om vol te houden stilaan verdwijnt. Er zijn ontelbare redenen waarom een dieet voor een bepaalde persoon niet werkt. Het feit dat er bij het intermittent fasting gedurende 8 uur in plaats van 12 uur gegeten mag worden, zorgt er bijna automatisch voor dat de kcal-inname lager ligt (tenzij men zich in deze 8 uur gaat volproppen!). De maaltijden liggen in de eetfase veel dichter bij elkaar, waardoor het verzadigingsgevoel meer aanwezig is. Wanneer er sneller positieve resultaten optreden (bijvoorbeeld gewichtsverlies), is de motivatie veel groter om de voedingsaanpassing vol te houden. Bij het 5:2 dieet en het 24 uurs vasten, is er op een week tijd een aanzienlijke vermindering van het aantal kcal die worden opgenomen. Hierdoor zal er dus ook gewichtsverlies optreden.

Aandachtspunten

Het effect van intermittent fasting is in praktijk bewezen. Gewichtsverlies door vermindering van de vetmassa is een van de positieve effecten ervan. Er moet echter wel rekening gehouden worden met een verhoogd hongergevoel in het begin. Indien het dieet volgehouden wordt, verbetert dit wel aangezien het lichaam zich aanpast aan de nieuwe voedingsgewoonten.

Wanneer men stopt met dit dieet zodra het gewenste gewicht bereikt is, is het voorlopig niet duidelijk of het gewicht behouden wordt. Wanneer men terug ‘normaal’ gaat eten zoals ervoor en er toen meer kcal opgenomen werden dan tijdens het intermittent fasten, is het goed mogelijk dat men terug gaat bijkomen.

Quality over quantity

Hoewel de focus harder ligt op ‘wanneer men eet’ in plaats van ‘wat men eet’ en ‘hoeveel men eet’, is de keuze voor gezonde voedingsmiddelen nog steeds belangrijk. Daar kan Damhert uiteraard bij helpen, als uw partner voor gezonde voeding. Bij dit dieet ligt de focus niet op één maar op alle gamma’s van Damhert

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe producten, promoties en meer.

Je hebt je succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!