Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
6

Gebak, ijs, pudding, koekjes... We all love sweet! Maar wat als je gezonder wilt leven? Als je gewicht wilt verliezen? Of als je aan diabetes lijdt? Dan is het zoetmiddelengamma van Damhert iets voor jou, want dankzij deze producten kan je volop genieten van zoet zonder zonde!

Keto
Label keto
17

Een ketogeen dieet is een streng dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en een verhoogde vetinname. Dit gamma van confituren en koekjes zijn low carb omdat de koolhydraatwaarden van de polyolen niet moeten meegeteld worden in de koolhydraatberekening. Want het lichaam verteert deze polyolen niet.

Bio
Label bio Food
23

De “Biofood” producten worden op gecontroleerde biologische wijze geteeld. Van een afgebakken broodje warm uit de oven bij het ontbijt, tot een knabbelnootje om de dag in schoonheid mee af te sluiten: bij ons vind je (h)eerlijke biologische producten voor iedere gelegenheid. Want bio, dat is nu eenmaal beter!

Vegane producten
Label vegan
22

Ben je een veganist? Damhert biedt je de keuze uit een ruim assortiment volledig vegan producten. Van vleesvervangers, tot koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer. Onze vleesvervangers zijn 100 % plantaardig, op basis tarwe-eiwitten en beperkt gebruik van soja. Ze zijn verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bovendien bevatten ze 0% cholesterol.

Low carb
Label low Carb
16

Het koolhydraatarme (low carb) gamma staat volledig in het teken van zoveel mogelijk koolhydraten vermijden en beperken.

Glutenvrij
Label glutevrij
15

Damhert laat je genieten van jouw vertrouwde producten, met een glutenvrije twist: van pasta, koekjes tot broodproducten. Ook combineren wij glutenvrij ook vaak met de claims lactosevrij, vegan, allergenenvrij en zelfs suikervrij. Wij behalen ook ieder jaar ons glutenvrij certificaat voor de producten. Dus met Damhert ben je zeker dat je de hele dag door kwaliteitsvol glutenvrij kan smullen.

Lactose vrij
Label lactosevrij
5

Kan jouw lichaam lactose moeilijk verteren? Damhert kan je een compleet lactosevrij gamma aanbieden, zodat deze suiker van nature aanwezig in dierlijke melk vermeden kan worden.
Alle lactosevrije Damhert producten voldoen aan de norm van minder dan 0,1 gram lactose per 100g, en de meeste kunnen ook nog eens andere intolerantie zoals gluten uitsluiten.

Puur fruit
Label piir Fruit
7

Puur fruit is een assortiment van broodbeleg, waaraan geen extra suiker is toegevoegd. Deze confituren en siroop bevatten enkel de natuurlijke suikers die aanwezig zijn in fruit. Hierdoor bestaan deze puur uit fruit.
Ook bevat dit gamma een vanillewafeltje en peperkoek gezoet met fructose (suiker uit fruit). Ontdek op deze pagina alle smaken van onze puur fruit confituren en de andere producten.

Wellbeing
Label wellbeing
3

Het is een must om af en toe wat stoom af te laten in een tijdperk waar snelheid en stress niet weg te denken zijn. In het Wellbeing assortiment van Damhert vind je een uitgebreid aanbod van heerlijke kruideninfusies, energie shots, plantaardige voedingssupplementen en ambachtelijke kruidensiropen. Een verantwoorde manier om te ontspannen en te genieten, want de natuur is krachtiger dan je denkt.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
1

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici.
Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Traditional
Label traditional
4

Ga terug in de tijd met het Traditional gamma van Damhert. In dit gamma biedt Damhert ook vertrouwde klassiekers aan, artisanaal bereide producten met natuurlijke ingrediënten en authentieke smaken. Traditional is een assortiment van honing tot koeken en sesambars. Geniet van hun nostalgische smaak, lekker van bij ons.

Vegetarisch
Label veggie
21

Vegetarische voeding is voeding waar niets in zit van een gedood dier. Dit betekent dat het geen geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat. Ben je een vegetariër of flexitariër? Dan ben je bij Damhert op het juiste adres, want wij handelen uit respect voor mens, dier en milieu. Met Damhert kan je altijd bewust en kwaliteitsvol genieten.

Delaan
Label delaan
9

De sauzen van Delaan, ambachtelijke sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965. Ontdek onze ambachtelijke mayonaise, tartaarsaus, cocktailsaus en mosterd. Ambachtelijk bereide sauzen op basis van 100% maïsolie, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Uitstekend bij visschotels, koude gerechten, kortom: al jouw gerechten!

Vezelrijk
Label vezelrijk
14

Vezels zijn belangrijke voedingsstoffen en dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Ze geven je bovendien een verzadigd gevoel na het eten. Het Damhert Fibre Fit granen en zaden gamma geeft je extra energie waardoor je minder snel zin krijgt in een ongezonde snack.

Zoutarm
Label zoutarm
Zonder titel 512 x 600 px 622 x 510 px 622 x 490 px

Een zoutarm menu voorgeschoteld gekregen van jouw huisdokter of let je gewoon preventief graag wat op jouw dagelijkse zoutinname? Damhert helpt je op weg! Een zoutarm dieet hoeft zeker geen straf te zijn. In dit gamma vind je al de producten met een verlaagd zoutgehalte. Samen oud met minder zout!

Fit Food
Label fit Food
13

Fit Food is een gamma van gedroogd exotisch fruit en zaden die biologisch zijn gekweekt. Deze producten zullen je fit houden, omdat ze vitaminen, mineralen en vezels bevatten. Deze voedingsmiddelen zijn belangrijk voor het lichaam, want ze verhogen jouw energieniveau en bevorderen de darmflora. Ontdek op deze pagina onze Fit food producten en voel de energie!

Minder suikers
Label minder Suikers
12

De Damhert 'Minder suikers' producten bevatten enkel van nature aanwezige suikers. Ze krijgen hun heerlijke zoete smaak dankzij het polyol maltitol. Deze suikervervangers hebben weinig of geen invloed op de suikerspiegel (glycemische index). Damhert biedt je jouw vertrouwde producten aan, maar met een betere samenstelling én lagere caloriewaarde zodat ook jij met minder suikers kan genieten.

Regime
Label regime
20

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Damhert Régime is een proteïnerijk dieet bestaande uit heerlijke maaltijdshakes en -repen. Met dit gamma is er voor iedereen een passend alternatief ter vervanging van de reguliere maaltijd.

ECO Wash
Label ecowash
2

Als pionier binnen de functionele voedingssector neemt Damhert Nutrition de volgende grote stap naar een beter milieu en een gezondere levensstijl. Vanaf nu is jouw vertrouwde Damhert kwaliteit ook in schoonmaakmiddelen verkrijgbaar, die volledig dierenproefvrij zijn.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout
Hero 1a
6

Damhert staat in voor de ontwikkeling, productie én distributie van functionele, gezonde voeding.Het gaat hier om voeding met een ‘functie’, voorkomend en ondersteunend te gebruiken door de consument. Wij ondernemen met respect voor mens, dier en milieu om op die manier consumenten te laten kiezen voor gezonde en meer duurzame voeding. Wij maken de meest kwaliteitsvolle producten voor in het dieetschap van elke betere supermarkt binnen de BENELUX of online.

Grete Remen (CEO) streeft naar lokale productie met een uitstekende Belgische kwaliteit. Als familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar op de eerste rij van de functionele voeding staat zien ook wij de globalisering meer en meer terug in de supermarkten. Het is zo belangrijk om lokaal te handelen, want op die manier wordt de ecologische voetafdruk verminderd.

Choose the local and healthy way!

Als voedingsspecialist erkennen we onze pioniersrol om samen een duurzaam voedingssysteem (binnen alle afdelingen: ontwikkeling, productie, distributie en sales) te creëren, dat leidt tot een gezonder en aangenamer leven voor iedereen. Wij willen de voedingsindustrie begeleiden en ondersteunenmet een aanbod aan dieetvoeding op maat van de consument.

Omdat men vandaag de dag om verschillende redenen (allergieën en kwaaltjes, milieu, kwaliteitszekerheid,...) voor Damhert kiest, is het gamma ook zienderogen gegroeid. Heel wat mensen verdragen bijvoorbeeld geen gluten, we tellen ook alsmaar meer diabetespatiënten en we hebben ook meer en meer mensen die kiezen voor een plantaardig dieet.

About 3

Onze missie

“Wij ondernemen met respect voor mens, dier en milieu om op die manier consumenten te laten kiezen voor gezonde en meer duurzame voeding.”

AZ2 A0820

Respect voor mens, dier en milieu

Wij respecteren de mens door gezonde functionele producten te maken, dat enkel een positieve impact op hun lichaam heeft. Verder handelen wij vanuit een diervriendelijk perspectief. De schade op het milieu proberen wij ook zo klein mogelijk te houden en dat resulteert in een lokaal ondernemen met Belgische kwaliteit.

Gezond en duurzaam

Wij selecteren net zoals een écht Damhertje zorgvuldig gezonde voeding voor u met oog op de beste kwaliteit. Zo bent u altijd verzekerd dat Damhert, uw gezonde duurzame voedingsspecialist is.

Rre

Onze visie

Hoogwaardige kwaliteit

We streven naar lokale productie met een uitstekende Belgische kwaliteit. Met trots kunnen wij u ook melden dat Damhert elk jaar haar certificaten behaald (Gluten, Bio, BRC), dat instaat voor de hoogste standaard op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit.

Lokaal & Duurzaam

Door lokaal te handelen verminderen wij onze ecologische voetafdruk. Als bedrijf investeren wij ook continu in de optimalisatie van onze dagdagelijkse werking, automatiseringen, traceerbaarheid, efficiëntie, kwaliteit, … en dit allemaal met respect voor mens, dier en milieu. Zodat wij onze klanten de beste kwaliteit op het vlak van dieet kunnen blijven aanbieden.

Passie voor gezonde & functionele voeding

Voeding is van grote invloed op de gezondheid van mens, dier en milieu. Damhert staat voor een concept om al die verschillende groepen ‘meerwaarde-eters’ te bedienen. Met ons assortiment suikervrije, glutenvrije, lactosevrije, zoutarme, biologische en vegetarische/vegan voeding, heeft Damhert voor ieder wat wils! Een aantal voedingssupplementen van zeer hoge kwaliteit, maken dit gezond gamma compleet. Het gamma wordt voortdurend aangepast aan nieuwe noden, eettrends en andere consumptiegewoonten. Als KMO kunnen we hier alert op inspelen.

Vooruitstrevend

Als voedingsspecialist erkennen we onze pioniersrol om samen een duurzaam voedingssysteem (binnen alle afdelingen: ontwikkeling, productie, distributie en sales) te creëren, dat leidt tot een gezonder en aangenamer leven voor iedereen. Wij willen de voedingsindustrie begeleiden en ondersteunen met ons aanbod aan gezonde, funtionele en duurzame voeding.

Klantgericht

De distributie van onze producten gebeurt naar de supermarkt via Damhert. Er wordt gewerkt via een systeem van ‘full service merchandising’: we beleveren de winkels zelf, plaatsen alles zelf in het schap en volgen de verkoop nauw op door regelmatige bezoeken van onze vertegenwoordigers aan de ruim 2500 verkooppunten. Dus zowel de klant als consument heeft geen zorgen en risico’s met Damhert.

BRC-certificaat

Brcgs storage and distribution logo 01 01c

In 1998 hebben de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector ontwikkeld. De British Retail Consortium Technical Standard and Protocol, kortweg BRC genoemd. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector. De inspecties worden uitgevoerd door onafhankelijke certificatie-instanties en BRC wordt erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative). Met een BRC keurmerk hebben wij dus een internationaal certificaat voor voedselveiligheid in handen. Hierdoor maken wij aantoonbaar dat wij onze voedselveiligheid op orde hebben.

Sinds 2013 is Damhert BRC-gecertificeerd. In augustus 2021 behaalden we ons nieuwste BRC-certificaat, geldig tot oktober 2023. U kan ons certificaat hier downloaden.

BIO-certificaat

Bio

Wie voeding produceert op een natuurlijke manier, mag de term 'biologisch' toch niet zomaar gebruiken. Die term is, sinds 1 juli 2010, immers wettelijk beschermd. Wil je voeding als 'bio' op de markt brengen, dan moet je alle wettelijke bepalingen strikt opvolgen én moet je je aanmelden voor een verplichte controle. Onze controle wordt jaarlijks uitgevoerd door Quality Partner, zij zijn door de bevoegde instanties erkend voor de certificering van de operatoren die actief zijn in de biologische productiewijze. Hierdoor mogen wij het Europees BIO-label gebruiken en bezitten wij een BIO-certificaat. U kan ons Bio-certificaat hier downloaden.

Gluten-certificaat

LOGO GF GROEN 01

De Nederlandse Coeliakie Vereniging zet zich sinds de jaren '70 in voor mensen met coeliakie. Om consumenten een veilige keuze te bieden, heeft de NCV een norm ontwikkeld voor leveranciers van glutenvrije levensmiddelen. Als gecertificeerde leverancier mogen wij het crossed grain trademark gebruiken waarmee wij aan consumenten kunnen aantonen dat wij een betrouwbare leverancier van veilige producten zijn voor heel Europa. U kan ons Gluten-certificaat hier downloaden.

Damhert in het hartje van Limburg.

Ons familiebedrijf Damhert Nutrition vind je terug in de Kapelstraat 154, Heusden-Zolder (België). Hier worden onze toekomstdromen verwezenlijkt en proberen we als bedrijf onze impact nog verder te vergroten.

Als u meer informatie wilt, contacteer ons dan via telefoon 011 42 50 39 of via mail info@damhert.be

About 6