Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
Assortiment fotos 12

Proef onze Tagatesse - jouw ideale suikervervanger voor een bewuste levensstijl, speciaal ontworpen voor diabetici of mensen die suiker willen vermijden.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
Assortiment fotos 2

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici. Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Glutenvrij
Label glutevrij
Assortiment fotos 15

Genieten zonder compromissen van ons Glutenvrij assortiment, speciaal ontworpen voor mensen met een glutenintolerantie, glutenallergie, glutensensitiviteit (NCGS) en coeliakie.. Gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, kamut en spelt, kan bij vele mensen leiden tot vervelende ongemakken.

Minder suikers
Label minder Suikers
Assortiment fotos 22

Wat maakt onze 'Minder suikers' producten nog bijzonderder? Ze hebben een lagere caloriewaarde, waardoor je kunt genieten van de vertrouwde smaak zonder compromissen te sluiten over je gezondheidsdoelen. Onze 'Minder suikers' producten bevatten maximum van 5g per 100g en hebben slechts beperkte invloed op de bloedsuikerspiegel dankzij hun lage glycemische index, wat gunstig is voor een gezonde levensstijl met minder suikers.

Vegan
Label vegan
Assortiment fotos 20

Damhert biedt een uitgebreid assortiment aan plantbased droge producten, waaronder koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer maar ook 100% plantbased vleesvervangers, kazen en charcuterie. Deze zijn op basis van tarwe-eiwitten met beperkt gebruik van soja, verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bevatten ze 0% cholesterol. De meeste zijn suikerarm en rijk aan vezels en eiwitten.

Lactose vrij
Label lactosevrij
Assortiment fotos 19

Bij Damhert begrijpen we de nadelen en ongemakken van lactose-intolerantie en willen we een zorgeloze oplossing bieden. Ons Lactosevrij gamma voldoet aan strikte normen, namelijk minder dan 0,1 gram lactose per 100g. Deze producten sluiten niet alleen lactose-intolerantie uit, maar zijn vaak ook glutenvrij en vegan. Het is van cruciaal belang om lactosevrije alternatieven te hebben, en Damhert staat klaar om jou te voorzien van een gevarieerd aanbod aan chocolade, ontbijtproducten, koeken en pasta's.

Régime
Label regime
Assortiment fotos 25

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, waaronder een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en hoge bloeddruk. Daarnaast kan het leiden tot gewrichtsproblemen zoals artrose, slaapstoornissen zoals slaapapneu, en psychologische impact, waaronder een verminderd zelfbeeld en depressie. Het Régime gamma van Damhert is ontwikkeld om gewichtsbeheersing te ondersteunen en gezonde keuzes te bevorderen.

FODMAP
Swoosh fodmap
Assortiment fotos 26

Bij Damhert bieden we een ruim assortiment functionele voeding, zoals o.a. ons glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fibre fit en biologisch gamma, om in te spelen op de noden van de consument. Veel van onze producten zijn namelijk ook geschikt voor een FODMAP-arm dieet in de strengste fase (de eliminatiefase).

Wellbeing
Label wellbeing
Assortiment fotos 7

Ons Wellbeing gamma biedt oplossingen voor diverse gezondheidsdoelen zoals ondersteuning voor een gezonde spijsvertering, stimulatie van collageenproductie, energieboost of detox: in dit assortiment staat welzijn centraal, jouw toevluchtsoord in een tijdperk van onvermijdelijke snelheid en stress.

Bio
Label bio Food
Assortiment fotos 17

Onze Biofood producten worden op 100% gecontroleerde biologische wijze geteeld, waardoor je met een gerust hart kan genieten. Bovendien voldoen al onze producten aan het Europese EU-keurmerk, wat een garantie is voor de hoogste biologische standaarden. Ook worden wij jaarlijks bio-gecertificeerd, waardoor we zekerheid bieden over de kwaliteit en veiligheid.

Keto
Label keto
Assortiment fotos 24

Damhert, als pionier in gezondheidsvoeding, biedt dit innovatief keto-assortiment aan. Onze keto-producten zijn niet alleen geschikt voor degenen die om gezondheidsredenen koolhydraatarm moeten eten, maar ook voor degenen die een ketogene levensstijl omarmen. De koolhydraatwaarden van de polyolen in onze producten hoeven niet te worden meegeteld in de koolhydraatberekening, waardoor ze ideaal zijn voor keto-enthousiastelingen.

Low carb
Label low Carb
Assortiment fotos 14

Ons Low Carb gamma is perfect voor wie bewust koolhydraten wil vermijden en beperken. Onze low carb producten passen in een koolhydraatbeperkt dieet, geschikt voor mensen met (pre)diabetes, obesitas, of degenen die een gezonde levensstijl en gewichtsverlies nastreven.

Puur fruit
Label piir Fruit
Assortiment fotos 4

Ons Puur Fruit assortiment bestaat uit heerlijke broodbeleg waar geen extra suiker aan is toegevoegd. Onze confituren en siroop bevatten uitsluitend de natuurlijke suikers die van nature aanwezig zijn in fruit, waardoor ze puur uit fruit bestaan.
Naast deze verleidelijke confituren en siroop omvat dit gamma ook een en peperkoek gezoet met fructose, een natuurlijke suiker afkomstig uit fruit. Naast de smaakvolle ervaring biedt Damhert Puur Fruit ook gezondheidsvoordelen. Het verminderen van toegevoegde suikers in je dieet kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 (komt voort uit een combinatie van genetische aanleg en levensstijlfactoren), prediabetes, overgewicht,.. en het handhaven van een gezonder gewicht.

Zoutarm
Label zoutarm
Assortiment fotos 3

In ons Zoutarm gamma bieden we een breed scala aan producten met een verlaagd zoutgehalte én vrij van kalium.. Kiezen voor minder zout betekent niet alleen zorg dragen voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. Een zoutarm dieet is gunstig voor verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het hart en de nieren. Dit gamma is ook perfect geschikt voor personen met diabetesgerelateerde nierziekte.

Vezelrijk
Label vezelrijk
Assortiment fotos 5

Dit gamma is speciaal ontworpen om niet alleen je spijsvertering te ondersteunen en een langdurig verzadigd gevoel te geven, maar ook om bij te dragen aan de preventie van bepaalde gezondheidsproblemen. Vezels zijn essentiële voedingsstoffen die een rol spelen bij het voorkomen van aandoeningen zoals constipatie, prikkelbare darm syndroom (IBS), en zelfs het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Vegetarisch
Label veggie
Assortiment fotos 21

We begrijpen dat flexitariërs vaak op zoek zijn naar gevarieerde en voedzame opties die voldoen aan hun wensen voor een meer plantaardig dieet. Ons hele Damhert gamma is 100% vegetarisch (Dit betekent dat het geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat). We halen onze inspiratie uit het beste van de natuur en streven ernaar heerlijke producten te bieden die het welzijn van mens, dier en natuur bevorderen.

Traditional
Label traditional
Assortiment fotos 18

Maak een reis terug in de tijd met ons Traditional gamma, waar we je vertrouwde klassiekers aanbieden. Onze Traditional producten zijn ambachtelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en bieden authentieke smaken die je doen denken aan de goede oude tijd. Van heerlijke honing tot smaakvolle koeken en sesambars, Traditional brengt je de nostalgische smaak van puur genieten, rechtstreeks van bij ons.

Delaan
Label delaan
Assortiment fotos 10

Proef de ambachtelijke smaken van Delaan - meesterlijk gecreëerde sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965.

Fit Food
Label fit Food
Assortiment fotos 23

Ons Fit Food assortiment biedt een selectie van gedroogde exotische vruchten en zaden die jouw vitaliteit een boost geven. Deze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om jou fit te houden, aangezien ze rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het verhogen van je energieniveau en het bevorderen van een gezonde darmflora.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout
Hero 1a
6

Damhert staat in voor de ontwikkeling, productie én distributie van functionele, gezonde voeding.Het gaat hier om voeding met een ‘functie’, voorkomend en ondersteunend te gebruiken door de consument. Wij ondernemen met respect voor mens, dier en milieu om op die manier consumenten te laten kiezen voor gezonde en meer duurzame voeding. Wij maken de meest kwaliteitsvolle producten voor in het dieetschap van elke betere supermarkt binnen de BENELUX of online.

Grete Remen (CEO) streeft naar lokale productie met een uitstekende Belgische kwaliteit. Als familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar op de eerste rij van de functionele voeding staat zien ook wij de globalisering meer en meer terug in de supermarkten. Het is zo belangrijk om lokaal te handelen, want op die manier wordt de ecologische voetafdruk verminderd.

Choose the local and healthy way!

Als voedingsspecialist erkennen we onze pioniersrol om samen een duurzaam voedingssysteem (binnen alle afdelingen: ontwikkeling, productie, distributie en sales) te creëren, dat leidt tot een gezonder en aangenamer leven voor iedereen. Wij willen de voedingsindustrie begeleiden en ondersteunenmet een aanbod aan dieetvoeding op maat van de consument.

Omdat men vandaag de dag om verschillende redenen (allergieën en kwaaltjes, milieu, kwaliteitszekerheid,...) voor Damhert kiest, is het gamma ook zienderogen gegroeid. Heel wat mensen verdragen bijvoorbeeld geen gluten, we tellen ook alsmaar meer diabetespatiënten en we hebben ook meer en meer mensen die kiezen voor een plantaardig dieet.

About 3

Onze missie

“Wij ondernemen met respect voor mens, dier en milieu om op die manier consumenten te laten kiezen voor gezonde en meer duurzame voeding.”

AZ2 A0820

Respect voor mens, dier en milieu

Wij respecteren de mens door gezonde functionele producten te maken, dat enkel een positieve impact op hun lichaam heeft. Verder handelen wij vanuit een diervriendelijk perspectief. De schade op het milieu proberen wij ook zo klein mogelijk te houden en dat resulteert in een lokaal ondernemen met Belgische kwaliteit.

Gezond en duurzaam

Wij selecteren net zoals een écht Damhertje zorgvuldig gezonde voeding voor u met oog op de beste kwaliteit. Zo bent u altijd verzekerd dat Damhert, uw gezonde duurzame voedingsspecialist is.

Orange White Modern Sunscreen Product Instagram Post Potrait

Onze visie

Hoogwaardige kwaliteit

We streven naar lokale productie met een uitstekende Belgische kwaliteit. Met trots kunnen wij u ook melden dat Damhert elk jaar haar certificaten behaald (Gluten, Bio, BRC), dat instaat voor de hoogste standaard op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en kwaliteit.

Lokaal & Duurzaam

Door lokaal te handelen verminderen wij onze ecologische voetafdruk. Als bedrijf investeren wij ook continu in de optimalisatie van onze dagdagelijkse werking, automatiseringen, traceerbaarheid, efficiëntie, kwaliteit, … en dit allemaal met respect voor mens, dier en milieu. Zodat wij onze klanten de beste kwaliteit op het vlak van dieet kunnen blijven aanbieden.

Passie voor gezonde & functionele voeding

Voeding is van grote invloed op de gezondheid van mens, dier en milieu. Damhert staat voor een concept om al die verschillende groepen ‘meerwaarde-eters’ te bedienen. Met ons assortiment suikervrije, glutenvrije, lactosevrije, zoutarme, biologische en vegetarische/vegan voeding, heeft Damhert voor ieder wat wils! Een aantal voedingssupplementen van zeer hoge kwaliteit, maken dit gezond gamma compleet. Het gamma wordt voortdurend aangepast aan nieuwe noden, eettrends en andere consumptiegewoonten. Als KMO kunnen we hier alert op inspelen.

Vooruitstrevend

Als voedingsspecialist erkennen we onze pioniersrol om samen een duurzaam voedingssysteem (binnen alle afdelingen: ontwikkeling, productie, distributie en sales) te creëren, dat leidt tot een gezonder en aangenamer leven voor iedereen. Wij willen de voedingsindustrie begeleiden en ondersteunen met ons aanbod aan gezonde, funtionele en duurzame voeding.

Klantgericht

De distributie van onze producten gebeurt naar de supermarkt via Damhert. Er wordt gewerkt via een systeem van ‘full service merchandising’: we beleveren de winkels zelf, plaatsen alles zelf in het schap en volgen de verkoop nauw op door regelmatige bezoeken van onze vertegenwoordigers aan de ruim 2500 verkooppunten. Dus zowel de klant als consument heeft geen zorgen en risico’s met Damhert.

BRC-certificaat

Brcgs storage and distribution logo 01 01c

In 1998 hebben de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector ontwikkeld. De British Retail Consortium Technical Standard and Protocol, kortweg BRC genoemd. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector. De inspecties worden uitgevoerd door onafhankelijke certificatie-instanties en BRC wordt erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative). Met een BRC keurmerk hebben wij dus een internationaal certificaat voor voedselveiligheid in handen. Hierdoor maken wij aantoonbaar dat wij onze voedselveiligheid op orde hebben.

Sinds 2013 is Damhert BRC-gecertificeerd. U kan ons certificaat hier downloaden.

BIO-certificaat

Bio

Wie voeding produceert op een natuurlijke manier, mag de term 'biologisch' toch niet zomaar gebruiken. Die term is, sinds 1 juli 2010, immers wettelijk beschermd. Wil je voeding als 'bio' op de markt brengen, dan moet je alle wettelijke bepalingen strikt opvolgen én moet je je aanmelden voor een verplichte controle. Onze controle wordt jaarlijks uitgevoerd door Quality Partner, zij zijn door de bevoegde instanties erkend voor de certificering van de operatoren die actief zijn in de biologische productiewijze. Hierdoor mogen wij het Europees BIO-label gebruiken en bezitten wij een BIO-certificaat. U kan ons Bio-certificaat hier downloaden.

Gluten-certificaat

LOGO GF GROEN 01

De Nederlandse Coeliakie Vereniging zet zich sinds de jaren '70 in voor mensen met coeliakie. Om consumenten een veilige keuze te bieden, heeft de NCV een norm ontwikkeld voor leveranciers van glutenvrije levensmiddelen. Als gecertificeerde leverancier mogen wij het crossed grain trademark gebruiken waarmee wij aan consumenten kunnen aantonen dat wij een betrouwbare leverancier van veilige producten zijn voor heel Europa. U kan ons Gluten-certificaat hier downloaden.

Damhert in het hartje van Limburg.

Ons familiebedrijf Damhert Nutrition vind je terug in de Kapelstraat 154, Heusden-Zolder (België). Hier worden onze toekomstdromen verwezenlijkt en proberen we als bedrijf onze impact nog verder te vergroten.

Als u meer informatie wilt, contacteer ons dan via telefoon 011 42 50 39 of via mail info@damhert.be

About 6