Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
Assortiment fotos 12

Proef onze Tagatesse - jouw ideale suikervervanger voor een bewuste levensstijl, speciaal ontworpen voor diabetici of mensen die suiker willen vermijden.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
Assortiment fotos 2

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici. Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Glutenvrij
Label glutevrij
Assortiment fotos 15

Genieten zonder compromissen van ons Glutenvrij assortiment, speciaal ontworpen voor mensen met een glutenintolerantie, glutenallergie, glutensensitiviteit (NCGS) en coeliakie.. Gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, kamut en spelt, kan bij vele mensen leiden tot vervelende ongemakken.

Minder suikers
Label minder Suikers
Assortiment fotos 22

Wat maakt onze 'Minder suikers' producten nog bijzonderder? Ze hebben een lagere caloriewaarde, waardoor je kunt genieten van de vertrouwde smaak zonder compromissen te sluiten over je gezondheidsdoelen. Onze 'Minder suikers' producten bevatten maximum van 5g per 100g en hebben slechts beperkte invloed op de bloedsuikerspiegel dankzij hun lage glycemische index, wat gunstig is voor een gezonde levensstijl met minder suikers.

Vegan
Label vegan
Assortiment fotos 20

Damhert biedt een uitgebreid assortiment aan plantbased droge producten, waaronder koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer maar ook 100% plantbased vleesvervangers, kazen en charcuterie. Deze zijn op basis van tarwe-eiwitten met beperkt gebruik van soja, verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bevatten ze 0% cholesterol. De meeste zijn suikerarm en rijk aan vezels en eiwitten.

Lactose vrij
Label lactosevrij
Assortiment fotos 19

Bij Damhert begrijpen we de nadelen en ongemakken van lactose-intolerantie en willen we een zorgeloze oplossing bieden. Ons Lactosevrij gamma voldoet aan strikte normen, namelijk minder dan 0,1 gram lactose per 100g. Deze producten sluiten niet alleen lactose-intolerantie uit, maar zijn vaak ook glutenvrij en vegan. Het is van cruciaal belang om lactosevrije alternatieven te hebben, en Damhert staat klaar om jou te voorzien van een gevarieerd aanbod aan chocolade, ontbijtproducten, koeken en pasta's.

Régime
Label regime
Assortiment fotos 25

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, waaronder een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en hoge bloeddruk. Daarnaast kan het leiden tot gewrichtsproblemen zoals artrose, slaapstoornissen zoals slaapapneu, en psychologische impact, waaronder een verminderd zelfbeeld en depressie. Het Régime gamma van Damhert is ontwikkeld om gewichtsbeheersing te ondersteunen en gezonde keuzes te bevorderen.

Fodmap
Swoosh fodmap
Assortiment fotos 26

Bij Damhert bieden we een ruim assortiment functionele voeding, zoals o.a. ons glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fibre fit en biologisch gamma, om in te spelen op de noden van de consument. Veel van onze producten zijn namelijk ook geschikt voor een FODMAP-arm dieet in de strengste fase (de eliminatiefase).

Wellbeing
Label wellbeing
Assortiment fotos 7

Ons Wellbeing gamma biedt oplossingen voor diverse gezondheidsdoelen zoals ondersteuning voor een gezonde spijsvertering, stimulatie van collageenproductie, energieboost of detox: in dit assortiment staat welzijn centraal, jouw toevluchtsoord in een tijdperk van onvermijdelijke snelheid en stress.

Bio
Label bio Food
Assortiment fotos 17

Onze Biofood producten worden op 100% gecontroleerde biologische wijze geteeld, waardoor je met een gerust hart kan genieten. Bovendien voldoen al onze producten aan het Europese EU-keurmerk, wat een garantie is voor de hoogste biologische standaarden. Ook worden wij jaarlijks bio-gecertificeerd, waardoor we zekerheid bieden over de kwaliteit en veiligheid.

Keto
Label keto
Assortiment fotos 24

Damhert, als pionier in gezondheidsvoeding, biedt dit innovatief keto-assortiment aan. Onze keto-producten zijn niet alleen geschikt voor degenen die om gezondheidsredenen koolhydraatarm moeten eten, maar ook voor degenen die een ketogene levensstijl omarmen. De koolhydraatwaarden van de polyolen in onze producten hoeven niet te worden meegeteld in de koolhydraatberekening, waardoor ze ideaal zijn voor keto-enthousiastelingen.

Low carb
Label low Carb
Assortiment fotos 14

Ons Low Carb gamma is perfect voor wie bewust koolhydraten wil vermijden en beperken. Onze low carb producten passen in een koolhydraatbeperkt dieet, geschikt voor mensen met (pre)diabetes, obesitas, of degenen die een gezonde levensstijl en gewichtsverlies nastreven.

Puur fruit
Label piir Fruit
Assortiment fotos 4

Ons Puur Fruit assortiment bestaat uit heerlijke broodbeleg waar geen extra suiker aan is toegevoegd. Onze confituren en siroop bevatten uitsluitend de natuurlijke suikers die van nature aanwezig zijn in fruit, waardoor ze puur uit fruit bestaan.
Naast deze verleidelijke confituren en siroop omvat dit gamma ook een en peperkoek gezoet met fructose, een natuurlijke suiker afkomstig uit fruit. Naast de smaakvolle ervaring biedt Damhert Puur Fruit ook gezondheidsvoordelen. Het verminderen van toegevoegde suikers in je dieet kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 (komt voort uit een combinatie van genetische aanleg en levensstijlfactoren), prediabetes, overgewicht,.. en het handhaven van een gezonder gewicht.

Zoutarm
Label zoutarm
Assortiment fotos 3

In ons Zoutarm gamma bieden we een breed scala aan producten met een verlaagd zoutgehalte én vrij van kalium.. Kiezen voor minder zout betekent niet alleen zorg dragen voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. Een zoutarm dieet is gunstig voor verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het hart en de nieren. Dit gamma is ook perfect geschikt voor personen met diabetesgerelateerde nierziekte.

Vezelrijk
Label vezelrijk
Assortiment fotos 5

Dit gamma is speciaal ontworpen om niet alleen je spijsvertering te ondersteunen en een langdurig verzadigd gevoel te geven, maar ook om bij te dragen aan de preventie van bepaalde gezondheidsproblemen. Vezels zijn essentiële voedingsstoffen die een rol spelen bij het voorkomen van aandoeningen zoals constipatie, prikkelbare darm syndroom (IBS), en zelfs het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Vegetarisch
Label veggie
Assortiment fotos 21

We begrijpen dat flexitariërs vaak op zoek zijn naar gevarieerde en voedzame opties die voldoen aan hun wensen voor een meer plantaardig dieet. Ons hele Damhert gamma is 100% vegetarisch (Dit betekent dat het geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat). We halen onze inspiratie uit het beste van de natuur en streven ernaar heerlijke producten te bieden die het welzijn van mens, dier en natuur bevorderen.

Traditional
Label traditional
Assortiment fotos 18

Maak een reis terug in de tijd met ons Traditional gamma, waar we je vertrouwde klassiekers aanbieden. Onze Traditional producten zijn ambachtelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en bieden authentieke smaken die je doen denken aan de goede oude tijd. Van heerlijke honing tot smaakvolle koeken en sesambars, Traditional brengt je de nostalgische smaak van puur genieten, rechtstreeks van bij ons.

Delaan
Label delaan
Assortiment fotos 10

Proef de ambachtelijke smaken van Delaan - meesterlijk gecreëerde sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965.

Fit Food
Label fit Food
Assortiment fotos 23

Ons Fit Food assortiment biedt een selectie van gedroogde exotische vruchten en zaden die jouw vitaliteit een boost geven. Deze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om jou fit te houden, aangezien ze rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het verhogen van je energieniveau en het bevorderen van een gezonde darmflora.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout

Het Paleo Dieet - Wat is het en hoe werkt het?

I Stock 1156635967

Het principe van het Paleo dieet

Het principe van het Paleo dieet wordt gekenmerkt door het eten zoals de oermens dat deed, in de tijd dat mensen nog verzamelden en jaagden. Wetenschappers hebben onderzocht hoe de mens toen leefde, en wat ze consumeerde. Bij het Paleo dieet eet je zo natuurlijk mogelijk en laat je alle bewerkte producten staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn: groenten, vlees, vis, fruit, zaden en noten. Er wordt vanuit gegaan dat de genen van de mens op deze oervoeding zijn ingesteld, aangezien we vele duizenden jaren op deze manier hebben geleefd.

Omdat de mens zich op een bepaald moment verder begon te ontwikkelen, zijn we ook anders gaan eten. Zo begonnen we granen te eten, koeien te melken en gingen we meer en meer methoden ontwikkelen om zo ook voeding te bewerken. De landbouwrevolutie zorgde dus voor een grote verandering in ons voedingspatroon. Tegenwoordig wordt veel van ons eten in fabrieken geproduceerd, met vooral veel suiker en kunstmatige toevoegingen. Het gevolg hiervan is dat ons lichaam hier niet goed op reageert en we ons als gevolg moe voelen en klachten krijgen. Het Paleo dieet wil terug naar de basis, terug naar onze genen. Gezond eten zoals de natuur het heeft bedoeld. Door alleen de dingen te eten waar we ons supergoed bij voelen, voelen we ons weer fit en gezond.

Zo is het uitgangspunt van het Paleo dieet heel duidelijk: onze genen zij niet op onze huidige manier van eten aangepast. De gevolgen zien we vaker en vaker terugkomen onder allerlei ziekten: diabetes, hart-en vaatziekten, auto-immuunziekten,.. Ook overgewicht, te kort aan vitaminen en mineralen zijn problemen waar we meer en meer mee te maken hebben. De medische wetenschap richt zich vaak op de bestrijding van symptomen maar komen niet met duidelijke antwoorden.

Paleo gamma van Damhert Nutrition

De Paleo levenstijl zoekt wel naar oplossingen: behandel en voorkom ziekten en bevorder de gezondheid door te gaan eten zoals de oermens dat deed. Maar waaruit bestaat deze oervoeding dan? Groenten, Vis, Vlees, Eieren, Fruit, Noten en Zaden zijn de voornaamste. Zoals je ziet staan hier geen granen, melkproducten, peulvruchten en suiker tussen. Ook chemische toevoegingen zijn volledig uit den boze. Natuurlijk heeft Damhert een ruim gamma aan van noten en zaden, die volledig geschikt zijn voor het Paleo dieet. Ons Biofood gamma biedt onder andere lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, maanzaad, sesamzaad, hazelnoten, cashewnoten, amandelnoten, walnoten,.. aan. Onze Biofood producten worden op gecontroleerde biologische wijze geteeld en voldoen bovendien aan het Europese BIO EU-Keurmerk.

I Stock 1134020377

Waarom geen suiker, granen, melkproducten en peulvruchten in het Paleo dieet?

Het is algemeen geweten dat suiker zeer verslavend werkt en onze bloedsuikerspiegels ontregelen. Telkens wanneer we suiker consumeren (of veel koolhydraten), maakt ons lichaam insuline aan om de bloedsuikerspiegel constant te houden. Het probleem is dat wij voortdurend voedingsmiddelen eten die de bloedsuikerspiegel verhogen en waardoor het lichaam meer moeite krijgt met de regulatie hiervan als gevolg kan je ongevoelig kan worden voor de veranderingen in de suikerspiegels van het bloed. Dit kan diabetes doen ontstaan. Ook kan je veel vaker honger hebben als de suikerspiegel zo schommelt. Hierdoor we steeds meer gaan eten en zo ook obesitas kunnen krijgen, omdat de grote hoeveelheden koolhydraten/suikers worden opgeslaan als vet.

De meeste granen bevatten gluten. Deze kunnen ervoor zorgen dat je darmwand beschadigd raakt waardoor allerlei onverteerde stoffen via de bloedbaan in ons lichaam terecht kunnen komen. Ons lichaam weet niet goed wat er met deze stoffen moet gebeuren met als gevolg dat ons immuunsysteem deze stoffen gaat aanvallen. Hierdoor ontstaan chronische ontstekingen door het hele lichaam en een overactief immuunsysteem (de basis van auto-immuunziekten).

Voor de volwassen mens is het verteren van melkproducten lastig, en al helemaal wanneer het melk van een ander dier betreft (zoals een koe). Ook dit zorgt ervoor dat de darmwand beschadigd raakt en niet optimaal zijn werk kan doen. Denk hierbij aan de vele mensen die lactose-intolerant zijn.

Peulvruchten kunnen ook de darmwand beschadigen. Ze komen weliswaar in de natuur voor maar toch bevatten ze anti-nutriënten. Dat zijn stoffen die een plant aanmaakt om zijn zaden (wat peulvruchten eigenlijk zijn) te beschermen tegen dieren.

Maar hoe kom ik dan aan voldoende energie met weinig koolhydraten?

Wij zijn eigenlijk niet gemaakt om koolhydraten als voornaamste brandstof te hebben. De mens kan eigenlijk vet het meest efficiënt verbranden. Vet is dus een belangrijke speler bij het Paleo dieet. Vet dient als brandstof, je word er niet dik van en geeft een verzadigd gevoel en constante energiestroom. Maar let op, niet elk vet is even geschikt om te eten. Binnen de Paleo levenstijl wordt voornamelijk gebruik gemaakt van verzadigde, stabiele vetten, zoals kokosolie. Een stabiel vet is een vet wat niet oxideert bij hoge temperaturen. Oxideren van vetten betekent dat het vet ‘verbrand’ en dit mag binnen Paleo absoluut niet aangezien dit schade kan aanrichten in het lichaam. Minder stabiele vetten zoals olijfolie zijn enkel geschikt om koud te eten, bij salades bijvoorbeeld. Zonnebloemolie, sojaolie en margarine zijn niet geschikt voor het Paleo dieet omdat ze voor verzuring zorgen en schade in de lichaamscellen. Andere voorbeelden van goede vetten vind je bijvoorbeeld bij vis.

Paleo lijkt precies op Keto?

Het klopt dat deze twee diëten best wel wat van elkaar weg hebben. Maar wat zijn nu precies de verschillen en de overeenkomsten? De overeenkomsten tussen Keto en Paleo zijn dat beide dieëten koolhydraatarm zijn, hoog in vetten en rijk aan natuurlijke en onbewerkte producten. Net zoals bij Paleo is het de bedoeling bij een Ketogeen dieet dat je de meest gezonde producten gaat kiezen.

Maar wat zijn dan de verschillen? Bij een Keto dieet focust men zich nog meer op de verhouding tussen de macro’s. Zo is een ketodieet nog wat beperkter in koolhydraten en focust het zich meer op de inname van veel vetten. Zo zijn bijvoorbeeld bepaalde groentes en fruitsoorten niet geschikt voor een keto dieet maar wel voor het Paleo dieet zoals bijvoorbeeld zoete aardappel, pastinaak, perzik, meloen, druiven,..

Kan je Keto en Paleo combineren? Aangezien er geen hele grote verschillen zijn tussen beide dieëten kan je ze eigenlijk heel goed combineren. Zo kan je best bij het Keto dieet zoveel mogelijk natuurlijke producten consumeren en de bewerkte laten staan (zoals in het Paleo dieet). Op die manier krijg je alle stoffen binnen die je nodig hebt en laat je de eventueel schadelijke producten achter je. Op die manier ga je je gezonder voelen en werkt het lichaam nog beter.


Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe producten, promoties en meer.

Je hebt je succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!