Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
Assortiment fotos 12

Proef onze Tagatesse - jouw ideale suikervervanger voor een bewuste levensstijl, speciaal ontworpen voor diabetici of mensen die suiker willen vermijden.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
Assortiment fotos 2

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici. Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Glutenvrij
Label glutevrij
Assortiment fotos 15

Genieten zonder compromissen van ons Glutenvrij assortiment, speciaal ontworpen voor mensen met een glutenintolerantie, glutenallergie, glutensensitiviteit (NCGS) en coeliakie.. Gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, kamut en spelt, kan bij vele mensen leiden tot vervelende ongemakken.

Minder suikers
Label minder Suikers
Assortiment fotos 22

Wat maakt onze 'Minder suikers' producten nog bijzonderder? Ze hebben een lagere caloriewaarde, waardoor je kunt genieten van de vertrouwde smaak zonder compromissen te sluiten over je gezondheidsdoelen. Onze 'Minder suikers' producten bevatten maximum van 5g per 100g en hebben slechts beperkte invloed op de bloedsuikerspiegel dankzij hun lage glycemische index, wat gunstig is voor een gezonde levensstijl met minder suikers.

Vegan
Label vegan
Assortiment fotos 20

Damhert biedt een uitgebreid assortiment aan plantbased droge producten, waaronder koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer maar ook 100% plantbased vleesvervangers, kazen en charcuterie. Deze zijn op basis van tarwe-eiwitten met beperkt gebruik van soja, verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bevatten ze 0% cholesterol. De meeste zijn suikerarm en rijk aan vezels en eiwitten.

Lactose vrij
Label lactosevrij
Assortiment fotos 19

Bij Damhert begrijpen we de nadelen en ongemakken van lactose-intolerantie en willen we een zorgeloze oplossing bieden. Ons Lactosevrij gamma voldoet aan strikte normen, namelijk minder dan 0,1 gram lactose per 100g. Deze producten sluiten niet alleen lactose-intolerantie uit, maar zijn vaak ook glutenvrij en vegan. Het is van cruciaal belang om lactosevrije alternatieven te hebben, en Damhert staat klaar om jou te voorzien van een gevarieerd aanbod aan chocolade, ontbijtproducten, koeken en pasta's.

Régime
Label regime
Assortiment fotos 25

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, waaronder een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en hoge bloeddruk. Daarnaast kan het leiden tot gewrichtsproblemen zoals artrose, slaapstoornissen zoals slaapapneu, en psychologische impact, waaronder een verminderd zelfbeeld en depressie. Het Régime gamma van Damhert is ontwikkeld om gewichtsbeheersing te ondersteunen en gezonde keuzes te bevorderen.

FODMAP
Swoosh fodmap
Assortiment fotos 26

Bij Damhert bieden we een ruim assortiment functionele voeding, zoals o.a. ons glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fibre fit en biologisch gamma, om in te spelen op de noden van de consument. Veel van onze producten zijn namelijk ook geschikt voor een FODMAP-arm dieet in de strengste fase (de eliminatiefase).

Wellbeing
Label wellbeing
Assortiment fotos 7

Ons Wellbeing gamma biedt oplossingen voor diverse gezondheidsdoelen zoals ondersteuning voor een gezonde spijsvertering, stimulatie van collageenproductie, energieboost of detox: in dit assortiment staat welzijn centraal, jouw toevluchtsoord in een tijdperk van onvermijdelijke snelheid en stress.

Bio
Label bio Food
Assortiment fotos 17

Onze Biofood producten worden op 100% gecontroleerde biologische wijze geteeld, waardoor je met een gerust hart kan genieten. Bovendien voldoen al onze producten aan het Europese EU-keurmerk, wat een garantie is voor de hoogste biologische standaarden. Ook worden wij jaarlijks bio-gecertificeerd, waardoor we zekerheid bieden over de kwaliteit en veiligheid.

Keto
Label keto
Assortiment fotos 24

Damhert, als pionier in gezondheidsvoeding, biedt dit innovatief keto-assortiment aan. Onze keto-producten zijn niet alleen geschikt voor degenen die om gezondheidsredenen koolhydraatarm moeten eten, maar ook voor degenen die een ketogene levensstijl omarmen. De koolhydraatwaarden van de polyolen in onze producten hoeven niet te worden meegeteld in de koolhydraatberekening, waardoor ze ideaal zijn voor keto-enthousiastelingen.

Low carb
Label low Carb
Assortiment fotos 14

Ons Low Carb gamma is perfect voor wie bewust koolhydraten wil vermijden en beperken. Onze low carb producten passen in een koolhydraatbeperkt dieet, geschikt voor mensen met (pre)diabetes, obesitas, of degenen die een gezonde levensstijl en gewichtsverlies nastreven.

Puur fruit
Label piir Fruit
Assortiment fotos 4

Ons Puur Fruit assortiment bestaat uit heerlijke broodbeleg waar geen extra suiker aan is toegevoegd. Onze confituren en siroop bevatten uitsluitend de natuurlijke suikers die van nature aanwezig zijn in fruit, waardoor ze puur uit fruit bestaan.
Naast deze verleidelijke confituren en siroop omvat dit gamma ook een en peperkoek gezoet met fructose, een natuurlijke suiker afkomstig uit fruit. Naast de smaakvolle ervaring biedt Damhert Puur Fruit ook gezondheidsvoordelen. Het verminderen van toegevoegde suikers in je dieet kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 (komt voort uit een combinatie van genetische aanleg en levensstijlfactoren), prediabetes, overgewicht,.. en het handhaven van een gezonder gewicht.

Zoutarm
Label zoutarm
Assortiment fotos 3

In ons Zoutarm gamma bieden we een breed scala aan producten met een verlaagd zoutgehalte én vrij van kalium.. Kiezen voor minder zout betekent niet alleen zorg dragen voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. Een zoutarm dieet is gunstig voor verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het hart en de nieren. Dit gamma is ook perfect geschikt voor personen met diabetesgerelateerde nierziekte.

Vezelrijk
Label vezelrijk
Assortiment fotos 5

Dit gamma is speciaal ontworpen om niet alleen je spijsvertering te ondersteunen en een langdurig verzadigd gevoel te geven, maar ook om bij te dragen aan de preventie van bepaalde gezondheidsproblemen. Vezels zijn essentiële voedingsstoffen die een rol spelen bij het voorkomen van aandoeningen zoals constipatie, prikkelbare darm syndroom (IBS), en zelfs het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Vegetarisch
Label veggie
Assortiment fotos 21

We begrijpen dat flexitariërs vaak op zoek zijn naar gevarieerde en voedzame opties die voldoen aan hun wensen voor een meer plantaardig dieet. Ons hele Damhert gamma is 100% vegetarisch (Dit betekent dat het geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat). We halen onze inspiratie uit het beste van de natuur en streven ernaar heerlijke producten te bieden die het welzijn van mens, dier en natuur bevorderen.

Traditional
Label traditional
Assortiment fotos 18

Maak een reis terug in de tijd met ons Traditional gamma, waar we je vertrouwde klassiekers aanbieden. Onze Traditional producten zijn ambachtelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en bieden authentieke smaken die je doen denken aan de goede oude tijd. Van heerlijke honing tot smaakvolle koeken en sesambars, Traditional brengt je de nostalgische smaak van puur genieten, rechtstreeks van bij ons.

Delaan
Label delaan
Assortiment fotos 10

Proef de ambachtelijke smaken van Delaan - meesterlijk gecreëerde sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965.

Fit Food
Label fit Food
Assortiment fotos 23

Ons Fit Food assortiment biedt een selectie van gedroogde exotische vruchten en zaden die jouw vitaliteit een boost geven. Deze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om jou fit te houden, aangezien ze rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het verhogen van je energieniveau en het bevorderen van een gezonde darmflora.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout

Wat is het Keto dieet?

Je kan tegenwoordig aan de trend van het Keto dieet niet meer voorbij. Bijna elk tijdschrift heeft het erover. Maar wat is dat nu juist zo een Keto dieet? Je hongerige maag vullen met vet voedsel terwijl de kilo’s eraf vliegen?

Het keto dieet – of: ketogeen dieet – is een koolhydraatarm dieet waarbij 70 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat, ca 10 tot 20 procent uit eiwitten en ca 5 tot 10 procent uit koolhydraten. Het brengt je lichaam in ‘ketose’ omdat je de natuurlijke brandstofbron koolhydraten wegneemt. Dit wordt vooral verwoord als: je verbrandt vet.

I Stock 1054857118

Afvallen met het keto dieet: ketose

Ketose wordt bereikt door een lichamelijk proces genaamd ketogenese. Doordat je extreem weinig koolhydraten eet, onthoud je je hersenen glucose als hun belangrijkste voeding. Je lichaam heeft nog steeds brandstof nodig om te functioneren, dus verhoogt het de concentratie ketonen in je bloed door vetzuren af te breken. Zie het als een hybride auto waarvan de benzine op is en het verder rijdt op elektriciteit.

Wat zijn ketonen?

Maar wat zijn ketonen dan? Om te kunnen leven en bewegen heeft een lichaam energie nodig. Alles wat u eet wordt in de maag en darmen omgezet naar glucose, de brandstof van een lichaam. Dankzij insuline kunnen cellen de glucose omzetten in energie. Wanneer er te weinig insuline aanwezig is om glucose om te zetten gaat het lichaam vetten gebruiken. Op dat moment komen ketonen vrij. Ketonen zijn afvalstoffen die vrijkomen als vetten worden afgebroken.

Vet bevat meer calorieën per gram dan koolhydraten en eiwitten. Wanneer je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft, kan dit uiteindelijk leiden tot gewichtstoename. Maar het is mogelijk om af te vallen met een dieet dat gericht is op vet, zolang je je zorgvuldig aan het programma houdt. In eerste instantie val je af doordat je lichaam vocht verliest in reactie op de drastisch verminderde inname van koolhydraten. Doordat je heel veel voedingsmiddelen uit je normale eetpatroon moet laten staan (in dit geval koolhydraten) ga je mogelijk ook minder eten, waardoor je nog verder afvalt.

Er is enig bewijs dat je vet kunt verliezen als een groot deel van je calorieën afkomstig is uit vet. Dit werkt als volgt: De cellen in je lichaam halen hun energie normaal gesproken het liefst uit glucose (suikers die afkomstig zijn van de koolhydraten die je binnenkrijgt). Als je een dieet volgt met heel weinig koolhydraten en veel vetten, gaat je lichaam in plaats van suikerverbranding over op vetverbranding. Dit proces vindt plaats in de lever, waarbij als bijproduct zogenaamde Ketonen vrijkomen, die een alternatieve energiebron vormen.

I Stock 1084060748

Keto dieet: wat mag je eten?

Bij een normaal eetpatroon van 2000 calorieën per dag komt dit neer op:

  • 165 gram vet
  • 75 gram eiwit
  • 20 tot 30 gram koolhydraten (met een maximum van 50g)

Zetmeelrijke groenten zoals aardappelen, mais en pompoen hebben een te hoog koolhydraatgehalte voor een ketogeen dieet. Dat geldt ook voor veel fruit. Melk, bonen, rijst, pasta, brood: vergeet het maar. Ook een koolhydraatvullende 'cheatmeal' is uitgesloten. Het dieet wordt niet voor niets als extreem bestempeld.

Wat mag je dan wel eten? Damhert heeft gelukkig een mooi assortiment aan producten die helemaal ketoproof zijn.

Onze Keto producten zijn voornamelijk alle oliën, noten, zaden en kruiden. Natuurlijk hebben wij ook koekjes in ons gamma die volledig Ketoproof zijn (minder dan 5 gram per portie) en bij de vleesvervangers heb je ook een mooi aanbod aan keto veggies (minder dan 6 gram per portie). Je herkent de Keto producten aan het Keto logo of de Low Carb claim. Je kan al onze Keto producten terugvinden onder het assortiment Keto in onze webshop.

Hoe komt het dat sommige producten Keto zijn maar toch een hoge koolhydraat waarde hebben?

Goed opgelet bij de berekening! Je moet de waarde van de polyolen aftrekken van de koolhydraat waarde.

Polyolen zijn zoetstoffen die qua smaak erg op suiker lijken, zonder dat ze een nare bijsmaak hebben, zoals vele andere zoetstoffen. Ze komen ook in de natuur voor, bijvoorbeeld in bomen, planten, fruit en paddenstoelen. De bekendste soorten zijn xylitol, maltitol, erythritol en isomalt. Polyolen worden niet opgenomen door het lichaam. Ze verlaten het lichaam dan ook via de ontlasting. Hierdoor leveren ze veel minder energie voor het lichaam dan bijvoorbeeld suiker. Dit is natuurlijk gunstig wanneer je op dieet bent en toch wel eens zoete trek hebt.

Bij Damhert producten hoef je de polyolen niet mee te tellen bij het totaal van koolhydraten die je per dag binnen mag krijgen. We zullen dit even verduidelijken met een voorbeeld. Stel, je favoriete koekje bevat 14 gram koolhydraten, waarvan 10 gram polyolen. Je hoeft dan voor dit koekje maar 4 gram koolhydraten mee te tellen in plaats van 14 gram.

Enkele Tips:

1. Vermijd lege koolhydraten: Hiermee bedoelen we bepaalde soorten voedsel met veel calorieën en weinig voeding. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ontbijtgranen, frisdrank, chips, koffiedranken, snoep, gezoete theedranken, sapjes, appelmoes, snackbars, frozen yoghurt, ..

2. Vrees vet niet: Proberen om te overleven op proteïne en koolhydraatarme groenten resulteert heel snel in vermoeidheid, energiegebrek en algehele malaise waardoor het dieet uiteindelijk niet vol gehouden kan worden. Het is dus belangrijk om voldoende vetten te consumeren en het lichaam van de nodige energie te voorzien, uiteraard zonder te overdrijven want je kan ook het tegenovergestelde doen en teveel vet eten.

3. Ga voor groen: bij het kiezen van koolhydraat arme groenten, kies dan voor groen zoals bijvoorbeeld spinazie, komkommer, spruitjes, groene ajuin, groene paprika, courgette, broccoli, selder, sla,..

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe producten, promoties en meer.

Je hebt je succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!