Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
6

Gebak, ijs, pudding, koekjes... We all love sweet! Maar wat als je gezonder wilt leven? Als je gewicht wilt verliezen? Of als je aan diabetes lijdt? Dan is het zoetmiddelengamma van Damhert iets voor jou, want dankzij deze producten kan je volop genieten van zoet zonder zonde!

Keto
Label keto
17

Een ketogeen dieet is een streng dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en een verhoogde vetinname. Dit gamma van confituren en koekjes zijn low carb omdat de koolhydraatwaarden van de polyolen niet moeten meegeteld worden in de koolhydraatberekening. Want het lichaam verteert deze polyolen niet.

Bio
Label bio Food
23

De “Biofood” producten worden op gecontroleerde biologische wijze geteeld. Van een afgebakken broodje warm uit de oven bij het ontbijt, tot een knabbelnootje om de dag in schoonheid mee af te sluiten: bij ons vind je (h)eerlijke biologische producten voor iedere gelegenheid. Want bio, dat is nu eenmaal beter!

Vegane producten
Label vegan
22

Ben je een veganist? Damhert biedt je de keuze uit een ruim assortiment volledig vegan producten. Van vleesvervangers, tot koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer. Onze vleesvervangers zijn 100 % plantaardig, op basis tarwe-eiwitten en beperkt gebruik van soja. Ze zijn verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bovendien bevatten ze 0% cholesterol.

Low carb
Label low Carb
16

Het koolhydraatarme (low carb) gamma staat volledig in het teken van zoveel mogelijk koolhydraten vermijden en beperken.

Glutenvrij
Label glutevrij
15

Damhert laat je genieten van jouw vertrouwde producten, met een glutenvrije twist: van pasta, koekjes tot broodproducten. Ook combineren wij glutenvrij ook vaak met de claims lactosevrij, vegan, allergenenvrij en zelfs suikervrij. Wij behalen ook ieder jaar ons glutenvrij certificaat voor de producten. Dus met Damhert ben je zeker dat je de hele dag door kwaliteitsvol glutenvrij kan smullen.

Lactose vrij
Label lactosevrij
Zonder titel 512 x 600 px 622 x 510 px 622 x 490 px 7

Kan jouw lichaam lactose moeilijk verteren? Damhert kan je een compleet lactosevrij gamma aanbieden, zodat deze suiker van nature aanwezig in dierlijke melk vermeden kan worden.
Alle lactosevrije Damhert producten voldoen aan de norm van minder dan 0,1 gram lactose per 100g, en de meeste kunnen ook nog eens andere intolerantie zoals gluten uitsluiten.

Puur fruit
Label piir Fruit
7

Puur fruit is een assortiment van broodbeleg, waaraan geen extra suiker is toegevoegd. Deze confituren en siroop bevatten enkel de natuurlijke suikers die aanwezig zijn in fruit. Hierdoor bestaan deze puur uit fruit.
Ook bevat dit gamma een vanillewafeltje en peperkoek gezoet met fructose (suiker uit fruit). Ontdek op deze pagina alle smaken van onze puur fruit confituren en de andere producten.

Wellbeing
Label wellbeing
3

Het is een must om af en toe wat stoom af te laten in een tijdperk waar snelheid en stress niet weg te denken zijn. In het Wellbeing assortiment van Damhert vind je een uitgebreid aanbod van heerlijke kruideninfusies, energie shots, plantaardige voedingssupplementen en ambachtelijke kruidensiropen. Een verantwoorde manier om te ontspannen en te genieten, want de natuur is krachtiger dan je denkt.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
1

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici.
Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Traditional
Label traditional
4

Ga terug in de tijd met het Traditional gamma van Damhert. In dit gamma biedt Damhert ook vertrouwde klassiekers aan, artisanaal bereide producten met natuurlijke ingrediënten en authentieke smaken. Traditional is een assortiment van honing tot koeken en sesambars. Geniet van hun nostalgische smaak, lekker van bij ons.

Vegetarisch
Label veggie
21

Vegetarische voeding is voeding waar niets in zit van een gedood dier. Dit betekent dat het geen geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat. Ben je een vegetariër of flexitariër? Dan ben je bij Damhert op het juiste adres, want wij handelen uit respect voor mens, dier en milieu. Met Damhert kan je altijd bewust en kwaliteitsvol genieten.

Delaan
Label delaan
9

De sauzen van Delaan, ambachtelijke sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965. Ontdek onze ambachtelijke mayonaise, tartaarsaus, cocktailsaus en mosterd. Ambachtelijk bereide sauzen op basis van 100% maïsolie, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Uitstekend bij visschotels, koude gerechten, kortom: al jouw gerechten!

Vezelrijk
Label vezelrijk
14

Vezels zijn belangrijke voedingsstoffen en dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Ze geven je bovendien een verzadigd gevoel na het eten. Het Damhert Fibre Fit granen en zaden gamma geeft je extra energie waardoor je minder snel zin krijgt in een ongezonde snack.

Zoutarm
Label zoutarm
Zonder titel 512 x 600 px 622 x 510 px 622 x 490 px

Een zoutarm menu voorgeschoteld gekregen van jouw huisdokter of let je gewoon preventief graag wat op jouw dagelijkse zoutinname? Damhert helpt je op weg! Een zoutarm dieet hoeft zeker geen straf te zijn. In dit gamma vind je al de producten met een verlaagd zoutgehalte. Samen oud met minder zout!

Fit Food
Label fit Food
13

Fit Food is een gamma van gedroogd exotisch fruit en zaden die biologisch zijn gekweekt. Deze producten zullen je fit houden, omdat ze vitaminen, mineralen en vezels bevatten. Deze voedingsmiddelen zijn belangrijk voor het lichaam, want ze verhogen jouw energieniveau en bevorderen de darmflora. Ontdek op deze pagina onze Fit food producten en voel de energie!

Minder suikers
Label minder Suikers
12

De Damhert 'Minder suikers' producten bevatten enkel van nature aanwezige suikers. Ze krijgen hun heerlijke zoete smaak dankzij het polyol maltitol. Deze suikervervangers hebben weinig of geen invloed op de suikerspiegel (glycemische index). Damhert biedt je jouw vertrouwde producten aan, maar met een betere samenstelling én lagere caloriewaarde zodat ook jij met minder suikers kan genieten.

Regime
Label regime
20

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Damhert Régime is een proteïnerijk dieet bestaande uit heerlijke maaltijdshakes en -repen. Met dit gamma is er voor iedereen een passend alternatief ter vervanging van de reguliere maaltijd.

ECO Wash
Label ecowash
2

Als pionier binnen de functionele voedingssector neemt Damhert Nutrition de volgende grote stap naar een beter milieu en een gezondere levensstijl. Vanaf nu is jouw vertrouwde Damhert kwaliteit ook in schoonmaakmiddelen verkrijgbaar, die volledig dierenproefvrij zijn.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout

Pets in Black - Friday bij Damhert! Wij doneren 100% van onze winst aan het Dierenasiel Genk

5

Het is weer die tijd van het jaar: de mail inboxen worden volledig overspoeld met Black Friday aanbiedingen. Black Friday is de traditie die is overgewaaid uit Amerika en volledig in het teken staat van kopen, kopen, kopen voor zo min mogelijk geld. Maar wie betaald daarvoor de daadwerkelijke prijs?

Bij Damhert kiezen wij voor een volledig andere aanpak. Wij ondernemen tijdens Black Friday al jaren met een duurzame missie. Dit jaar hebben wij een steunactie opgezet voor het Dierenasiel in Genk. Zo hopen wij een mooie som te bekomen door 100% van onze winst te doneren. Hiermee willen wij ook awareness brengen rond de problematieken waarmee het asiel de dag van vandaag mee heeft te kampen.

Een paar weken geleden hebben wij een bezoek mogen brengen voor een kennismaking met het Dierenasiel in Genk en werden vriendelijk onthaalt door An. An begon in het asiel te werken als zestienjarige en nu ook al 15 jaar verantwoordelijk voor het asiel in regio Midden Limburg.

De missie van het VZW Dierenasiel Genk is tweedelig:

1. ANIMALS FIRST

Het welzijn van de katten en honden is de absolute prioriteit binnen het asiel. Alle beslissingen, zowel beleidsmatig, op de werkvloer, als bij de adopties, worden in functie van de dieren genomen. Op die manier garandeert het asiel de hoogst mogelijke levenskwaliteit voor hun katten en honden.

2. ADOPT, DON’T SHOP

Als we het bredere plaatje in beschouwing nemen, wilt het dierenasiel iedereen die een dier een thuis wil geven, stimuleren om een dier te adopteren. Bewustmaking van het dierliefhebbende publiek is daar een onderdeel van. Door te adopteren red je dierenlevens. Het geadopteerde dier krijgt immers een beter leven, en maakt plaats voor een ander dier dat kan opgevangen worden in het asiel. Het bestuur, het personeel en de vrijwilligers van VZW Dierenasiel Genk staan dan ook unaniem achter de slogan: “Adopt, don’t shop”.

8

De grootste problematiek is uiteraard funding. Het asiel volledig afhankelijk van giften, aangezien de financiëring van provincie en gemeente nooit genoeg is voor alle kosten. Het asiel draait vaak zelf op voor de kosten.

Daarmee gepaard gaat het gevaar van broodfok in onze huidige maatschappij. Gezondheids -en agressieproblemen zijn echte uitdagingen voor het asiel. Nog nooit heeft het asiel zoveel orthopedische problemen gezien, vaak genetisch aangelegd door broodfok. Hierdoor moet het asiel ook meer en meer dure operaties uitvoeren. Ze moeten zowel medisch als gedragsmatig meer rekening hiermee gaan houden.

“Door een dier te adopteren red je dierenlevens”

In het asiel staat er geen tijd op een dier. De vrijwilligers zijn er dag en nacht mee bezig. Ze blijven ervoor zorgen tot dat er een gouden mandje wordt gevonden. Bij adoptie doen ze een grondige screening en kijken ze altijd naar een geheel. Ze beginnen met een intake gesprek en vragenlijst zodat zij zeker zijn dat ze in de juiste situatie terecht komen. Het asiel beslist zo waar het dier naartoe gaat, zij kiezen hun nieuwe thuis dus ze willen er ook altijd zeker van zijn dat ze goed terecht komen. Een dier heeft geen stem dus dit betekent een grote verantwoordelijkheid.

Damhert probeert door deze steunactie een steentje bij te dragen. Ook jij kan een waardevolle bijdrage doen aan het asiel.

Hieronder enkele mogelijkheden:

 • Door inzet: word vrijwilliger of opvanggezin
 • Door een financiële bijdrage: word lid, word meter of peter, sponsor een hondenhok, sponsor speelweide, doneer of steun het Boyke’s Fonds
 • En let op het volgende:
  • Laat je eigen dieren castreren of steriliseren zodat zij geen ongewenste kittens of pups kunnen voortbrengen.
  • Overtuig anderen om hun huisdier te laten castreren/steriliseren.
  • Laat je huisdier chippen en correct registreren bij Dog-id of Cat-id. Maak van je hond of kat geen asieldier.
  • Kies steeds voor een asieldier. Ook zij hebben recht op een nieuwe thuis.

Wij zetten graag wat asieldiertjes in de kijker die nog een gouden mandje zoeken.

Humphrey

Humpfrey

 • Leeftijd: 06-06-2020
 • Geslacht: kater

Humpfrey is een kater die mogelijk gedumpt werd bij mensen in Bilzen. Na 3 weken besloten ze hem naar het asiel te brengen. Humpfrey is niet echt onder de indruk van de gebeurtenissen in het asiel. Wat heel erg duidelijk is, is dat Humpfrey niks moet weten van andere katten. Het zien van andere katten zal altijd resulteren in grommen en blazen. Humpfrey is sociaal naar mensen, maar heeft ook een pittig karakter. Vandaar dat het asiel hem niet zal plaatsen bij kleine kinderen. Humpfrey is geen binnenkat. Terug naar buiten gaan, zal ook een deel van zijn frustratie tegengaan. Humpfrey is een kater met enige zelfstandigheid.

Henk

Henkie

 • Ras: Lhasa Apso
 • Leeftijd: 17-01-2016
 • Andere kenmerken: Zalven oogje, operatie knie noodzakelijk

Deze leuke en lieve Lhasa Apso is na een hobbelig verleden op zoek naar een liefdevol thuis. Henkie is door een inbeslagname bij ons binnengebracht samen met nog enkele andere hondjes. Ze werden gebruikt voor de fok, maar kregen niet de juiste verzorging. Henkies vacht was vervilt, hij had kale plekken op zijn lijf en zijn ogen waren er slecht aan toe.

Toch kwam gelijk zijn vrolijke en vriendelijke karakter naar boven ondanks dat hij in een nieuwe omgeving terecht kwam en zijn zicht vrijwel volledig ontbrak. Hij onderzocht zijn nieuwe plekje en was blij met de aandacht die hij kreeg. Hij is ook erg speels en vindt alle speeltjes leuk.

Op dit moment zit Henkie in een gastgezin waar hij veel liefde krijgt, hondenvriendjes heeft en ook de nodige medische zorg ontvangt. Ondertussen is hij gecastreerd en zijn beide oogjes operatief verwijderd. Zijn huid en vacht zijn onder handen genomen en Henkie is weer helemaal fris! In de nabije toekomst heeft hij nog een operatie aan zijn knie nodig. We zoeken baasjes die deze zorg verder willen opvolgen.

Mieke rotated

Mieke

 • Leeftijd: 1/8/09
 • Geslacht: kattin

Arme Mieke… 10 jaar geleden werd ze als jong volwassen kat geadopteerd bij ons in het asiel. 10 jaar later zit ze als senior terug in het asiel. Thuis waren er honden bij gekomen. Zo maar ineens stonden er van die grote blaffende wezens voor haar en Mieke kon niet anders dan zich verdedigen. De band met de honden is nooit goed gekomen, dus Mieke moest terug naar het asiel. In het asiel zagen we al heel snel dat er meer aan de hand. Een bloedonderzoek toonde aan dat Mieke een suikerpatiëntje is. Daarom krijgt ze nu dagelijks haar dosis insuline. Nieuwe baasjes zullen hier dan ook rekening mee moeten houden. Het is immers belangrijk dat dit ongeveer op dezelfde tijdstippen gebeurt.

Mieke is een rustige kattin. Ze is nooit buiten geweest en kan geplaatst worden op een appartement. Ze is lief naar mensen en houdt van knuffelen. Andere katten en honden zijn geen optie.

EVIOCLICK 14 10 56 800x1200

Rosa

 • Ras: Amerikaanse Staffordshire Terrier
 • Leeftijd: 01-12-2015

Rosa zat in een hok, vol uitwerpselen. Haar tepels waren opgezet, ze had enorme kale plekken op haar huid door de vlooien, haar oren waren ontstoken, ze had te lange nagels en haar tanden zijn afgesleten. Ze heeft de laatste maanden niet meer mogen genieten van een fatsoenlijke verzorging, waardoor ze, gelukkig, in beslag werd genomen.
Ondanks alle ellende is Rosa ontzettend vrolijk naar mensen! We zijn druk bezig om haar te behandelen voor alle medische zaken. Inmiddels ziet ze er al een stuk beter uit, al zullen haar haren op haar rug verder moeten aangroeien.
We zien dat Rosa vaker kort in elkaar duikt bij handelingen. We willen niet speculeren over de reden, maar vragen wel begrip aan nieuwe eigenaren.
Vermoedelijk heeft Rosa nooit geleerd wat spelen is: speeltjes kent ze niet, maar ze wordt hartstikke blij wanneer mensen met haar bezig zijn.

Deze dame verdient het om een warme, fijne thuis te vinden. Een thuis waar ze wordt verzorgd, liefde krijgt en in huis mag leven. Ze kan bij grotere kinderen worden geplaatst, eventueel bij een stabiele reu. Gezien haar verleden, zal ze niet breed zijn gesocialiseerd. We zoeken om die reden mensen met geduld, die in het begin meer thuis zijn.

Heeft u interesse in deze lieve diertjes? Stuur dan snel een mailtje naar info@dierenasielgenk.be

Einde van onze succesvolle steunactie

Op vrijdag 9 december zijn wij onze donatie gaan afgeven aan het Dierenasiel Genk. We hebben zo ook weer prachtige dieren ontmoet die nog steeds een forever home zoeken.

Bedankt aan iedereen die onze Pets in Black Friday heeft gesteund. We hebben 1085 euro kunnen doneren dankzij jullie bijdrage!

De diertjes in het Dierenasiel in Genk zijn heel dankbaar. Neem zeker een kijkje op de website www.dierenasielgenk.be als je geïnteresseerd bent in adoptie of als je zelf nog mogelijkheden zoekt voor te helpen


318239768 6257264464300878 3071278061840799962 n

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe producten, promoties en meer.

Je hebt je succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!