Assortiment
Tagatesse
Label tagatesse
Assortiment fotos 12

Proef onze Tagatesse - jouw ideale suikervervanger voor een bewuste levensstijl, speciaal ontworpen voor diabetici of mensen die suiker willen vermijden.

Zonder suikers
Label zonder Suikers
Assortiment fotos 2

Moet je of wil je suikers vermijden? Dan is het Damhert zonder suikers gamma echt iets voor jou. Want Damhert maakte van verschillende klassieke suikerbommen een zonder suikers variant. Ideaal voor diabetici. Alle producten in dit gamma bevatten namelijk minder dan 0,5g suikers per 100g. Van koekjes, snoepjes tot chocolades, keuze genoeg om zonder zonde te snoepen.

Glutenvrij
Label glutevrij
Assortiment fotos 15

Genieten zonder compromissen van ons Glutenvrij assortiment, speciaal ontworpen voor mensen met een glutenintolerantie, glutenallergie, glutensensitiviteit (NCGS) en coeliakie.. Gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in granen zoals tarwe, rogge, gerst, kamut en spelt, kan bij vele mensen leiden tot vervelende ongemakken.

Minder suikers
Label minder Suikers
Assortiment fotos 22

Wat maakt onze 'Minder suikers' producten nog bijzonderder? Ze hebben een lagere caloriewaarde, waardoor je kunt genieten van de vertrouwde smaak zonder compromissen te sluiten over je gezondheidsdoelen. Onze 'Minder suikers' producten bevatten maximum van 5g per 100g en hebben slechts beperkte invloed op de bloedsuikerspiegel dankzij hun lage glycemische index, wat gunstig is voor een gezonde levensstijl met minder suikers.

Vegan
Label vegan
Assortiment fotos 20

Damhert biedt een uitgebreid assortiment aan plantbased droge producten, waaronder koekjes, snoep, confituur, brood en nog veel meer maar ook 100% plantbased vleesvervangers, kazen en charcuterie. Deze zijn op basis van tarwe-eiwitten met beperkt gebruik van soja, verrijkt met vitamine B12 & ijzer en bevatten ze 0% cholesterol. De meeste zijn suikerarm en rijk aan vezels en eiwitten.

Lactose vrij
Label lactosevrij
Assortiment fotos 19

Bij Damhert begrijpen we de nadelen en ongemakken van lactose-intolerantie en willen we een zorgeloze oplossing bieden. Ons Lactosevrij gamma voldoet aan strikte normen, namelijk minder dan 0,1 gram lactose per 100g. Deze producten sluiten niet alleen lactose-intolerantie uit, maar zijn vaak ook glutenvrij en vegan. Het is van cruciaal belang om lactosevrije alternatieven te hebben, en Damhert staat klaar om jou te voorzien van een gevarieerd aanbod aan chocolade, ontbijtproducten, koeken en pasta's.

Régime
Label regime
Assortiment fotos 25

Wil je afslanken? Dan zijn de heerlijke Régime producten van Damhert perfect om je te helpen bij gewichtsbeheersing! Overgewicht brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, waaronder een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en hoge bloeddruk. Daarnaast kan het leiden tot gewrichtsproblemen zoals artrose, slaapstoornissen zoals slaapapneu, en psychologische impact, waaronder een verminderd zelfbeeld en depressie. Het Régime gamma van Damhert is ontwikkeld om gewichtsbeheersing te ondersteunen en gezonde keuzes te bevorderen.

FODMAP
Swoosh fodmap
Assortiment fotos 26

Bij Damhert bieden we een ruim assortiment functionele voeding, zoals o.a. ons glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, fibre fit en biologisch gamma, om in te spelen op de noden van de consument. Veel van onze producten zijn namelijk ook geschikt voor een FODMAP-arm dieet in de strengste fase (de eliminatiefase).

Wellbeing
Label wellbeing
Assortiment fotos 7

Ons Wellbeing gamma biedt oplossingen voor diverse gezondheidsdoelen zoals ondersteuning voor een gezonde spijsvertering, stimulatie van collageenproductie, energieboost of detox: in dit assortiment staat welzijn centraal, jouw toevluchtsoord in een tijdperk van onvermijdelijke snelheid en stress.

Bio
Label bio Food
Assortiment fotos 17

Onze Biofood producten worden op 100% gecontroleerde biologische wijze geteeld, waardoor je met een gerust hart kan genieten. Bovendien voldoen al onze producten aan het Europese EU-keurmerk, wat een garantie is voor de hoogste biologische standaarden. Ook worden wij jaarlijks bio-gecertificeerd, waardoor we zekerheid bieden over de kwaliteit en veiligheid.

Keto
Label keto
Assortiment fotos 24

Damhert, als pionier in gezondheidsvoeding, biedt dit innovatief keto-assortiment aan. Onze keto-producten zijn niet alleen geschikt voor degenen die om gezondheidsredenen koolhydraatarm moeten eten, maar ook voor degenen die een ketogene levensstijl omarmen. De koolhydraatwaarden van de polyolen in onze producten hoeven niet te worden meegeteld in de koolhydraatberekening, waardoor ze ideaal zijn voor keto-enthousiastelingen.

Low carb
Label low Carb
Assortiment fotos 14

Ons Low Carb gamma is perfect voor wie bewust koolhydraten wil vermijden en beperken. Onze low carb producten passen in een koolhydraatbeperkt dieet, geschikt voor mensen met (pre)diabetes, obesitas, of degenen die een gezonde levensstijl en gewichtsverlies nastreven.

Puur fruit
Label piir Fruit
Assortiment fotos 4

Ons Puur Fruit assortiment bestaat uit heerlijke broodbeleg waar geen extra suiker aan is toegevoegd. Onze confituren en siroop bevatten uitsluitend de natuurlijke suikers die van nature aanwezig zijn in fruit, waardoor ze puur uit fruit bestaan.
Naast deze verleidelijke confituren en siroop omvat dit gamma ook een en peperkoek gezoet met fructose, een natuurlijke suiker afkomstig uit fruit. Naast de smaakvolle ervaring biedt Damhert Puur Fruit ook gezondheidsvoordelen. Het verminderen van toegevoegde suikers in je dieet kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2 (komt voort uit een combinatie van genetische aanleg en levensstijlfactoren), prediabetes, overgewicht,.. en het handhaven van een gezonder gewicht.

Zoutarm
Label zoutarm
Assortiment fotos 3

In ons Zoutarm gamma bieden we een breed scala aan producten met een verlaagd zoutgehalte én vrij van kalium.. Kiezen voor minder zout betekent niet alleen zorg dragen voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid. Een zoutarm dieet is gunstig voor verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder het hart en de nieren. Dit gamma is ook perfect geschikt voor personen met diabetesgerelateerde nierziekte.

Vezelrijk
Label vezelrijk
Assortiment fotos 5

Dit gamma is speciaal ontworpen om niet alleen je spijsvertering te ondersteunen en een langdurig verzadigd gevoel te geven, maar ook om bij te dragen aan de preventie van bepaalde gezondheidsproblemen. Vezels zijn essentiële voedingsstoffen die een rol spelen bij het voorkomen van aandoeningen zoals constipatie, prikkelbare darm syndroom (IBS), en zelfs het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Vegetarisch
Label veggie
Assortiment fotos 21

We begrijpen dat flexitariërs vaak op zoek zijn naar gevarieerde en voedzame opties die voldoen aan hun wensen voor een meer plantaardig dieet. Ons hele Damhert gamma is 100% vegetarisch (Dit betekent dat het geen vlees, vis, insecten of gevogelte bevat). We halen onze inspiratie uit het beste van de natuur en streven ernaar heerlijke producten te bieden die het welzijn van mens, dier en natuur bevorderen.

Traditional
Label traditional
Assortiment fotos 18

Maak een reis terug in de tijd met ons Traditional gamma, waar we je vertrouwde klassiekers aanbieden. Onze Traditional producten zijn ambachtelijk bereid met natuurlijke ingrediënten en bieden authentieke smaken die je doen denken aan de goede oude tijd. Van heerlijke honing tot smaakvolle koeken en sesambars, Traditional brengt je de nostalgische smaak van puur genieten, rechtstreeks van bij ons.

Delaan
Label delaan
Assortiment fotos 10

Proef de ambachtelijke smaken van Delaan - meesterlijk gecreëerde sauzen op basis van 100% natuurlijke en Belgische ingrediënten sinds 1965.

Fit Food
Label fit Food
Assortiment fotos 23

Ons Fit Food assortiment biedt een selectie van gedroogde exotische vruchten en zaden die jouw vitaliteit een boost geven. Deze producten zijn zorgvuldig geselecteerd om jou fit te houden, aangezien ze rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in het verhogen van je energieniveau en het bevorderen van een gezonde darmflora.

Toegevoegd aan je winkelmand
Ga naar checkout

Pets in Black - Friday bij Damhert! Wij doneren 100% van onze winst aan het Dierenasiel Genk

5

Het is weer die tijd van het jaar: de mail inboxen worden volledig overspoeld met Black Friday aanbiedingen. Black Friday is de traditie die is overgewaaid uit Amerika en volledig in het teken staat van kopen, kopen, kopen voor zo min mogelijk geld. Maar wie betaald daarvoor de daadwerkelijke prijs?

Bij Damhert kiezen wij voor een volledig andere aanpak. Wij ondernemen tijdens Black Friday al jaren met een duurzame missie. Dit jaar hebben wij een steunactie opgezet voor het Dierenasiel in Genk. Zo hopen wij een mooie som te bekomen door 100% van onze winst te doneren. Hiermee willen wij ook awareness brengen rond de problematieken waarmee het asiel de dag van vandaag mee heeft te kampen.

Een paar weken geleden hebben wij een bezoek mogen brengen voor een kennismaking met het Dierenasiel in Genk en werden vriendelijk onthaalt door An. An begon in het asiel te werken als zestienjarige en nu ook al 15 jaar verantwoordelijk voor het asiel in regio Midden Limburg.

De missie van het VZW Dierenasiel Genk is tweedelig:

1. ANIMALS FIRST

Het welzijn van de katten en honden is de absolute prioriteit binnen het asiel. Alle beslissingen, zowel beleidsmatig, op de werkvloer, als bij de adopties, worden in functie van de dieren genomen. Op die manier garandeert het asiel de hoogst mogelijke levenskwaliteit voor hun katten en honden.

2. ADOPT, DON’T SHOP

Als we het bredere plaatje in beschouwing nemen, wilt het dierenasiel iedereen die een dier een thuis wil geven, stimuleren om een dier te adopteren. Bewustmaking van het dierliefhebbende publiek is daar een onderdeel van. Door te adopteren red je dierenlevens. Het geadopteerde dier krijgt immers een beter leven, en maakt plaats voor een ander dier dat kan opgevangen worden in het asiel. Het bestuur, het personeel en de vrijwilligers van VZW Dierenasiel Genk staan dan ook unaniem achter de slogan: “Adopt, don’t shop”.

8

De grootste problematiek is uiteraard funding. Het asiel volledig afhankelijk van giften, aangezien de financiëring van provincie en gemeente nooit genoeg is voor alle kosten. Het asiel draait vaak zelf op voor de kosten.

Daarmee gepaard gaat het gevaar van broodfok in onze huidige maatschappij. Gezondheids -en agressieproblemen zijn echte uitdagingen voor het asiel. Nog nooit heeft het asiel zoveel orthopedische problemen gezien, vaak genetisch aangelegd door broodfok. Hierdoor moet het asiel ook meer en meer dure operaties uitvoeren. Ze moeten zowel medisch als gedragsmatig meer rekening hiermee gaan houden.

“Door een dier te adopteren red je dierenlevens”

In het asiel staat er geen tijd op een dier. De vrijwilligers zijn er dag en nacht mee bezig. Ze blijven ervoor zorgen tot dat er een gouden mandje wordt gevonden. Bij adoptie doen ze een grondige screening en kijken ze altijd naar een geheel. Ze beginnen met een intake gesprek en vragenlijst zodat zij zeker zijn dat ze in de juiste situatie terecht komen. Het asiel beslist zo waar het dier naartoe gaat, zij kiezen hun nieuwe thuis dus ze willen er ook altijd zeker van zijn dat ze goed terecht komen. Een dier heeft geen stem dus dit betekent een grote verantwoordelijkheid.

Damhert probeert door deze steunactie een steentje bij te dragen. Ook jij kan een waardevolle bijdrage doen aan het asiel.

Hieronder enkele mogelijkheden:

 • Door inzet: word vrijwilliger of opvanggezin
 • Door een financiële bijdrage: word lid, word meter of peter, sponsor een hondenhok, sponsor speelweide, doneer of steun het Boyke’s Fonds
 • En let op het volgende:
  • Laat je eigen dieren castreren of steriliseren zodat zij geen ongewenste kittens of pups kunnen voortbrengen.
  • Overtuig anderen om hun huisdier te laten castreren/steriliseren.
  • Laat je huisdier chippen en correct registreren bij Dog-id of Cat-id. Maak van je hond of kat geen asieldier.
  • Kies steeds voor een asieldier. Ook zij hebben recht op een nieuwe thuis.

Wij zetten graag wat asieldiertjes in de kijker die nog een gouden mandje zoeken.

Humphrey

Humpfrey

 • Leeftijd: 06-06-2020
 • Geslacht: kater

Humpfrey is een kater die mogelijk gedumpt werd bij mensen in Bilzen. Na 3 weken besloten ze hem naar het asiel te brengen. Humpfrey is niet echt onder de indruk van de gebeurtenissen in het asiel. Wat heel erg duidelijk is, is dat Humpfrey niks moet weten van andere katten. Het zien van andere katten zal altijd resulteren in grommen en blazen. Humpfrey is sociaal naar mensen, maar heeft ook een pittig karakter. Vandaar dat het asiel hem niet zal plaatsen bij kleine kinderen. Humpfrey is geen binnenkat. Terug naar buiten gaan, zal ook een deel van zijn frustratie tegengaan. Humpfrey is een kater met enige zelfstandigheid.

Henk

Henkie

 • Ras: Lhasa Apso
 • Leeftijd: 17-01-2016
 • Andere kenmerken: Zalven oogje, operatie knie noodzakelijk

Deze leuke en lieve Lhasa Apso is na een hobbelig verleden op zoek naar een liefdevol thuis. Henkie is door een inbeslagname bij ons binnengebracht samen met nog enkele andere hondjes. Ze werden gebruikt voor de fok, maar kregen niet de juiste verzorging. Henkies vacht was vervilt, hij had kale plekken op zijn lijf en zijn ogen waren er slecht aan toe.

Toch kwam gelijk zijn vrolijke en vriendelijke karakter naar boven ondanks dat hij in een nieuwe omgeving terecht kwam en zijn zicht vrijwel volledig ontbrak. Hij onderzocht zijn nieuwe plekje en was blij met de aandacht die hij kreeg. Hij is ook erg speels en vindt alle speeltjes leuk.

Op dit moment zit Henkie in een gastgezin waar hij veel liefde krijgt, hondenvriendjes heeft en ook de nodige medische zorg ontvangt. Ondertussen is hij gecastreerd en zijn beide oogjes operatief verwijderd. Zijn huid en vacht zijn onder handen genomen en Henkie is weer helemaal fris! In de nabije toekomst heeft hij nog een operatie aan zijn knie nodig. We zoeken baasjes die deze zorg verder willen opvolgen.

Mieke rotated

Mieke

 • Leeftijd: 1/8/09
 • Geslacht: kattin

Arme Mieke… 10 jaar geleden werd ze als jong volwassen kat geadopteerd bij ons in het asiel. 10 jaar later zit ze als senior terug in het asiel. Thuis waren er honden bij gekomen. Zo maar ineens stonden er van die grote blaffende wezens voor haar en Mieke kon niet anders dan zich verdedigen. De band met de honden is nooit goed gekomen, dus Mieke moest terug naar het asiel. In het asiel zagen we al heel snel dat er meer aan de hand. Een bloedonderzoek toonde aan dat Mieke een suikerpatiëntje is. Daarom krijgt ze nu dagelijks haar dosis insuline. Nieuwe baasjes zullen hier dan ook rekening mee moeten houden. Het is immers belangrijk dat dit ongeveer op dezelfde tijdstippen gebeurt.

Mieke is een rustige kattin. Ze is nooit buiten geweest en kan geplaatst worden op een appartement. Ze is lief naar mensen en houdt van knuffelen. Andere katten en honden zijn geen optie.

EVIOCLICK 14 10 56 800x1200

Rosa

 • Ras: Amerikaanse Staffordshire Terrier
 • Leeftijd: 01-12-2015

Rosa zat in een hok, vol uitwerpselen. Haar tepels waren opgezet, ze had enorme kale plekken op haar huid door de vlooien, haar oren waren ontstoken, ze had te lange nagels en haar tanden zijn afgesleten. Ze heeft de laatste maanden niet meer mogen genieten van een fatsoenlijke verzorging, waardoor ze, gelukkig, in beslag werd genomen.
Ondanks alle ellende is Rosa ontzettend vrolijk naar mensen! We zijn druk bezig om haar te behandelen voor alle medische zaken. Inmiddels ziet ze er al een stuk beter uit, al zullen haar haren op haar rug verder moeten aangroeien.
We zien dat Rosa vaker kort in elkaar duikt bij handelingen. We willen niet speculeren over de reden, maar vragen wel begrip aan nieuwe eigenaren.
Vermoedelijk heeft Rosa nooit geleerd wat spelen is: speeltjes kent ze niet, maar ze wordt hartstikke blij wanneer mensen met haar bezig zijn.

Deze dame verdient het om een warme, fijne thuis te vinden. Een thuis waar ze wordt verzorgd, liefde krijgt en in huis mag leven. Ze kan bij grotere kinderen worden geplaatst, eventueel bij een stabiele reu. Gezien haar verleden, zal ze niet breed zijn gesocialiseerd. We zoeken om die reden mensen met geduld, die in het begin meer thuis zijn.

Heeft u interesse in deze lieve diertjes? Stuur dan snel een mailtje naar info@dierenasielgenk.be

Einde van onze succesvolle steunactie

Op vrijdag 9 december zijn wij onze donatie gaan afgeven aan het Dierenasiel Genk. We hebben zo ook weer prachtige dieren ontmoet die nog steeds een forever home zoeken.

Bedankt aan iedereen die onze Pets in Black Friday heeft gesteund. We hebben 1085 euro kunnen doneren dankzij jullie bijdrage!

De diertjes in het Dierenasiel in Genk zijn heel dankbaar. Neem zeker een kijkje op de website www.dierenasielgenk.be als je geïnteresseerd bent in adoptie of als je zelf nog mogelijkheden zoekt voor te helpen


318239768 6257264464300878 3071278061840799962 n

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe producten, promoties en meer.

Je hebt je succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief!